Cei care au nevoie de tratamente cu nămol pot merge și în extrasezon la Techiorghiol. Stațiunea este frecventată și în plină iarnă. De asemenea, românii care vin cu bilet de trimitere de la medic vor plăti mult mai puțin.
Românii cu diferite probleme pot merge la Techirghiol pentru a se pune pe picioare. Mai mult, tratamentele sunt și pentru cei care nu suferă de o anumită afecțiune și se concentrează doar pe prevenție.
„Am o săptămână de când sunt la Techirghiol şi pot să vă spun că am venit în baston şi de ieri merg pe picioarele mele”, spune Maria, pensionară din Bucureşti, care a venit în urma unei intervenții la genunchi, potrivit observatornews.ro.
La Techirghiol nu sunt doar tratamente cu nămol, ci și cu diferite aparaturi cu laser de înaltă frecvență care ajută și la afecțiunile legate de spate, cum ar fi o discopatie lombară.
„Din paleta de fizioterapie, beneficiem de toţi factorii terapeutici, proceduri de joasă frecvenţă, medie frecvenţă. Pacienţii beneficiază de un tratament complex, balneo fizical-kinetic”, a explicat Liliana Stanciu, medic primar, potrivit sursei citate.
Hotelurile au și piscine cu apă adusă direct din Lacul Techirghiol, care este încălzită. Directorul general al unui hotel din Eforie oferă o multitudine de servicii destinate turiștilor.
„În zona cabinetelor avem şi nămol, tot din Lacul Techirghiol, care completează această terapie prin alte tipuri de proceduri, gen masajul cu nămol, cataplasele cu nămol, băile cu nămol, contribuie la creşterea imunităţii oricărei persoane, indiferent care are sau nu probleme de recuperare”, spune Iuliana Tasie, director general hotel.
Pacienții care se prezintă cu un bilet de trimitere de la medicul de familie pot plăti, pentru o zi de tratament cu o noapte de cazare și două mese incluse, între 150 și 200 de lei, conform site-ului menționat.
În același timp, turiștii care vor să meargă la un hotel trebuie să achite undeva la 4.500 de lei pentru un pachet de șapte noți, cu aceleași beneficii incluse.