ADVERTISEMENT
News

Românii pot plăti taxele pentru permisul auto și certificatul de înmatriculare prin Ghiseul.ro. Portalul a ajuns la 300 de taxe online

Autor: Flaviu Popa | 24.09.2020 | 20:01
Românii pot plăti taxele pentru permisul auto și certificatul de înmatriculare prin Ghiseul.ro. Portalul a ajuns la 300 de taxe online
Taxele și impozitele pot fi plătite on-line. Foto: Pixabay

Românii pot achita începând de joi, 24 septembrie, mai multe taxe folosind Ghișeul.ro, în urma unui anunț făcut de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

ADVERTISEMENT

Printre altele, românii pot achita taxele pentru permisul auto, certificatul de înmatriculare și autorizația de circulație provizorie.

Plățile vor putea fi achitate rapid prin ghișeul virtual – rapid, sigur, fără „cozi sau comisioane”, conform ADR.

ADVERTISEMENT

Românii pot plăti peste 300 de taxe online pe Ghișeul.ro

Aceste servicii au fost adăugate în platforma administrată de ADR ca rezultat al interconectării sistemelor informatice ale Direcției Regim Permise Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) și ale Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

De la crearea Autorității pentru Digitalizarea României, peste 50 de noi tipuri de servicii publice au fost integrate în platforma www.ghiseul.ro, fiind accesibile la un click distanță. Astăzi, am făcut încă un pas către interoperabilitatea instituțiilor publice.

ADVERTISEMENT

Vă îndemn să fiți responsabili și să folosiți aceste mijloace online de plată. Vă protejați de riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19 și economisiți timp prețios. Interconectând instituțiile publice, digitalizăm România și transformăm cozile în click-uri”, a precizat vicepreședintele ADR, Octavian Oprea.

Conform datelor oficiale, pe portarul www.ghiseul.ro pot fi achitate nu mai puțin de 300 de taxe diferite, într-o eră în care statul la coadă sau la ghișeu ar trebui sa fie un lucru uitat.

ADVERTISEMENT

Printe altele, ANAF anunțase că peste 30 de taxe pot fi plătite prin intermediul acestui site. „Această facilitate este operaţională din 11 iunie 2020, primele plăţi fiind deja efectuate de contribuabili. Plata a fost introdusă pentru toate tipurile de creanţe fiscale care se pot plăti cu cardul prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi, iar instrucţiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile pe site-ul instituţiei, la următorul link https://static.anaf.ro/static/10/SPV/Instructiuni_plata_prin_SPV.pdf”, transmiteau cei de la ANAF printr-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Digitalizarea este o prioritate a României, o țară care pierduse în ultima vreme contactul cu lumea civilizată. Paradoxal, cu toate că țara noastră se bucură printre cele mai bune infrastructuri de internet și printre cele mai bune viteze, digitalizarea e momentan un subiect tabu în multe instituții publice.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!