ADVERTISEMENT
News

Românii pot traversa Ungaria în continuare! Anunț oficial al MAE

Autor: Alexandru Năstase | 29.08.2020 | 16:04
Românii pot traversa Ungaria în continuare! Anunț oficial al MAE
Românii pot tranzita Ungaria. Sursa foto - facebook

Românii pot traversa Ungaria în continuare! Ministrul Afacerilor Externe ungar, Péter Szijjártó, a precizat că regulile se schimbă pentru cei care au Ungaria ca destinaţie finală.

ADVERTISEMENT

Potrivit MAE, ministrul Bogdan Aurescu a discutat la telefon, cu omologul său ungar Péter Szijjártó, cerând clarificări legate de informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la adoptarea în perioada următoare de noi măsuri restrictive pentru gestionarea epidemiei.

Aurescu nu a ezitat și a solicitat omologului său informaţii privind conţinutul exact al măsurilor vizate, insistând asupra luării în considerare a impactului acestora asupra cetăţenilor români care tranzitează Ungaria, precum şi în privinţa cetăţenilor români – lucrători transfrontalieri.

ADVERTISEMENT

Cetățenii din România pot traversa Ungaria în continuare!

Ministrul Péter Szijjártó a confirmat că tranzitul cetăţenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetăţenilor români – lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate.

„Astfel, conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleaşi condiţii şi se va face prin aceleaşi puncte de trecere ale frontierei şi pe aceleaşi culoare rutiere stabilite.

ADVERTISEMENT

A arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinaţie finală a călătoriei. De asemenea, a sugerat ca autorităţile poliţieneşti de resort din cele două state să menţină un contact apropiat în perioada imediat următoare pentru eventuale clarificări tehnice”, transmite MAE.

Condiţiile de călătorie pentru Ungaria actualizate periodic sunt disponibile la următorul link: http://www.mae.ro/node/51934.

ADVERTISEMENT

MAE reaminteşte că, în prezent, sunt aplicabile următoarele condiţii de tranzit pentru pasageri: durata tranzitului să nu depăşească 24 de ore, persoanele nu prezintă simptome specifice infecţiei cu COVID-19;

De asemenea, aceștia trebuei să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!