News

Românii afectați de prețurile energiei ar putea fi sprijiniți de stat și după 31 martie. Anunțul ministrului Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță că statul ar putea interveni în sprijinul românilor și după 31 de martie, dacă prețurile energiei vor crea probleme.
28.01.2022 | 17:59
Romanii afectati de preturile energiei ar putea fi sprijiniti de stat si dupa 31 martie Anuntul ministrului Marius Budai
ADVERTISEMENT

Milioane de români s-au confruntat în ultimele luni cu probleme în privința facturilor emise greșit de către furnizorii de energie electrică și gaze naturale. În acest sens, Guvernul a fost nevoit să emit o Ordonanță de Urgență care să reglementeze prețurile.

Actul normativ este în vigoare până la 31 martie 2022. Ulterior, dacă problemele vor continua să persiste, statul va continua să sprijine cetățenii. Anunțul a fost făcut vineri, de ministrul muncii din Cabinetul Ciucă, Marius Budăi (PSD).

ADVERTISEMENT

Marius Budăi liniștește populația: ”Suntem atenți cu prețurile energiei. Statul ar putea interveni și după 31 martie”

Oficialul social-democrat spune că, dacă vor fi necesare şi în primăvară măsuri care să protejeze consumatorii din cauza creşterii preţurilor la energie electrică și gaze naturale, atunci acestea vor fi luate fără ezitare de Executiv.

”Din păcate, creşterea preţurilor energiei a creat un deranj foarte mare din punct de vedere social. Suntem extrem de atenţi asupra a ceea ce se întâmplă cu preţurile din energie.

ADVERTISEMENT

Fluctuaţia foarte mare de la o lună la alta ne face să acţionăm pas cu pas. De aceea sunt cele două OUG-uri… şi de aceea vom fi atenţi la ceea ce se întâmplă.

Cu siguranţă, dacă va fi nevoie de intervenţia statului după data de 31 martie, cu siguranţă vom reacţiona, nu vom sta pasivi”, a declarat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, ministrul Muncii, Marius Budăi.

ADVERTISEMENT

Consumatorii vulnerabili și IMM-urile ar putea beneficia de sprijin de la Guvern

Marius Budăi a precizat că este posibilă orice variantă care să vină în sprijinul consumatorilor. El i-a amintit pe cei vulnerabili, dar și IMM-urile.

”Eu am o credinţă, cea mai bună protecţie socială este crearea unui loc de muncă. Noi suntem puşi în situaţia în care IMM-urile să îşi apere locurile de muncă, abia după aceea să implementeze măsuri economice, să creeze locuri de muncă. Pas cu pas, reacţie cu reacţie”, a mai precizat ministrul Muncii.

ADVERTISEMENT

Măsurile pentru protecția cetățenilor față de prețurile energiei, adoptate în această săptămână

Marți, 25 ianuarie, guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care prevede noile măsuri pentru plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie și gaze.

În deschiderea ședinței de guvern, ministrul energiei, Virgil Popescu, a anunțat că plafoanele și compensarea se vor aplica de la 1 februarie până la 31 martie 2022.

”Aprobăm în ședința de guvern de astăzi un nou set de măsuri care să vină în sprijinul cetățenilor și al economiei astfel încât să putem contribui la păstrarea locurilor de muncă și la desfășurarea activității economice în condiții de competitivitate.

Astfel, pentru populație nimeni nu va plăti mai mult de 0,80 lei/kWh energie electrică și 0,31 lei/kWh la gazele naturale. 

Pentru consumatorii casnici, cu un consum de până la 500 de kWh energie electrică sau 300 metri cubi gaze naturale se va plăti cel mult 0,68 lei/kWh pentru energie electrică și 0,22 lei/kWh pentru gaze naturale cu toate taxele incluse”, a anunțat și premierul Ciucă.

ADVERTISEMENT
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Noua ”bestie” de 500.000 € a patronului din Liga1: ”Întotdeauna am fost foarte...
Noua ”bestie” de 500.000 € a patronului din Liga1: ”Întotdeauna am fost foarte răsfățat”. Nu este, însă, mașina lui preferată FOTO
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Ion Țiriac a refuzat 12 milioane de euro fără să stea pe gânduri!...
Ion Țiriac a refuzat 12 milioane de euro fără să stea pe gânduri! La ce nu vrea să renunțe miliardarul român
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
MARELE VERDICT pentru Simona Halep! Informația venită direct de la TAS
MARELE VERDICT pentru Simona Halep! Informația venită direct de la TAS
Ce regrete are Iulia Vântur în relația cu Salman Khan
Ce regrete are Iulia Vântur în relația cu Salman Khan
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!