ADVERTISEMENT
News

Românii, sceptici cu privire la vaccinare. Câți sunt dispuși să se imunizeze

Autor: Cerasela Stafie | 18.01.2021 | 16:40
Românii, sceptici cu privire la vaccinare. Câți sunt dispuși să se imunizeze
Românii, sceptici cu privire la vaccinare. Câți sunt dispuși să se imunizeze Sursa foto: hepta.ro

Românii se dovedesc sceptici cu privire vaccinul ani-Covid-19. Un procent de 30% dintre conaționali au declarat că nu s-ar supune, cu siguranță, acestei proceduri.

ADVERTISEMENT

Este o diferență mică față de oamenii care sunt dispuși să-și administreze serul anti SARS – CoV-2. 35% dintre cetățenii României au răspus afirmativ întrebării sondajului realizat de Avangarde, scrie Digi 24.

Astfel, numărul oamenilor care s-au arătat dechiși acestei opțiuni a crescut cu cinci procente, față de luna trecută. Totodată, numărul celor care sunt nehotărâți cu privire la procedura de vaccinare a scăzut față de luna decembrie a lui 2020.

Românii, sceptici cu privire la vaccinare. Câți sunt dispuși să se imunizeze

Informațiile care le-au fost aduse oamenilor de la debutul campaniei de vaccinare, i-a făcut pe 39% dintre cetățenii țării noastre să creadă că vaccinurile nu sunt eficiente. 35 % dintre români sunt de acord cu vaccinarea, iar 30% nu s-ar supune acestei proceduri.

ADVERTISEMENT

37% dintre respondeții sondajului au spus că sunt de acord cu vaccinarea în general, iar 24 % dintre conaționali s-au declarat împotriva acestei proceduri. Un procent de 27% dintre oamenii care au participat nu s-au poziționat pro sau contra acestui subiect.

Din punct de vedere al organizării campaniei de vaccinare,  un procent mare, 71%, dintre persoanele care au răspuns sunt de părere că implicarea Armatei în campania de vaccinare este un lucru bun. În schimb, 11% sunt de părere că nu este un lucru bun, iar 18% nu au răspuns acestei întrebări.

Pentru a opri răspândirea virusului, e nevoie ca un procent între 74% – 86% din oamenii din țara noastră să se supună administrării serului, a precizat șeful DSP Timis. „Din modelare matematică pe datele existente astăzi, între 74% și 86% din populație în funcție de scenariile care pot apărea,” a spus Călin Muntean.

ADVERTISEMENT

Campania de vaccinare a debutat în România la data de 27 decembrie 2020 cu angajații din sistemul sanitar. La 15 ianuarie 2021 a început cea de a doua etapă, care cuprinde persoanele peste 65 de ani, oamenii cu boli cronice și angajații din domenii-cheie.

Cu toate că numărul românilor care doresc să se imunizeze nu se apropie de 50%, autoritățile întâmpină dificultăți în gestionarea situației. Platforma pentru vaccinare a avut mai multe momente în care nu a funcționat, iar dozele de ser nu sunt suficiente.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!