În prim-plan ar fi angajați români și ucraineni care după terminarea sezonului de recoltare au optat pentru contracte noi în cadrul parcului de distracții al fermei de căpșuni.
Potrivit jurnaliștilor de la BILD, scandalul a izbucnit în spațiile de cazare ale Fermei lui Karl, între angajații români și ucraineni ai parcului de distracții din Rövershagen, o comună din landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară.
Totul s-a întâmplat între orele 21:00 și 22:00, adică la scurt timp după ce ușile fermei de căpșuni au fost închise pentru vizitatori. Scânteia scandalului a fost aprinsă de câteva reproșuri legate de activitatea de curățenie din Satul de aventură al lui Karl, cum mai este cunoscut locul de recreere apreciat de multe familii.
”Un grup mai mare de angajați ucraineni s-a certat cu un grup de români. În cursul acestor dispute, trei cetăţeni români au apucat obiecte periculoase şi i-au atacat pe ucraineni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Sophie Pawelke.
Conform primelor informații ale politistilor, pe lângă cearta legată de curățarea anumitor spații ale parcului de distracții, au mai fost niște reproșuri legate și de câteva sticle sparte.
Odată epuizate argumentele celor două părți, situația a escaladat și s-a ajuns la violență. Anchetatorii nu pot spune cu certitudine ce obiecte au fost folosite de români și ucraineni pentru a se lovi reciproc.
Cert este că în urma atacului românilor, trei persoane au fost rănite atât de grav încât au avut nevoie de îngrijiri la un spital din Rostock. Ulterior, doi dintre cei trei suspecți români au fost arestați sâmbătă seara. Ei sunt acuzați de vătămare corporală periculoasă.
Jurnaliștii de la BILD au mai punctat că pentru a-i linisti pe scandalagii a fost nevoie de intervenția echipajelor de poliție din două orașe. Rămâne de văzut ce măsuri va lua conducerea fermei de căpșuni și totodată a parcului de distracții, având în vedere că angajații beneficiază de condiții foarte bune de lucru și, teoretic, ar trebui să fie preocupați doar de fișa postului.
Printre altele, cei care lucrează acolo primesc mașină de serviciu și telefon smartphone. De asemenea, ei beneficiază de bani pentru masă și un apartament de serviciu, dacă este necesar.
Totodată, li se asigură cursuri gratuite online de limba germană. La Karls, angajații primesc ajutor când au o situație delicată în familie, dar și un plic roșu, o dată pe lună, drept mulțumire pentru munca depusă.