News

Românii, tot mai interesați să devină rezerviști voluntari în Armată. Au profesii diferite, dar vor să-și apere țara 

Tot mai mulți români sunt interesați să devină rezerviști voluntari în Armată. Vin din domenii diferite și spun că vor să-și apere țara. Unii s-au întors din străinătate.
20.05.2022 | 08:15
Romanii tot mai interesati sa devina rezervisti voluntari in Armata Au profesii diferite dar vor sasi apere tara
Un număr tot mai mare de români se înscriu în Armată pentru a fi rezerviști voluntari. Sursa foto: MApN
ADVERTISEMENT

Crește numărul românilor care vor să facă parte din Armată. Se înscriu ca rezerviști voluntari, având profesii diferite, iar la nevoie pot fi chemați la arme.

Românii se întorc din străinătate pentru a fi rezerviști voluntari în Armată

Toți rezerviștii voluntari spun că vor să-și apere țara, iar unii s-au întors de peste hotare special pentru a participa la instrucțiuni. La  Brigada Forțelor Terestre de la Focșani se află în jur de 50 de femei și bărbați, care iau parte la exerciții de mai bine de o lună. Constantin Drăghici, asistent medical la Ambulanța-Brașov, se află printre ei, transmit Știrile Protv.

ADVERTISEMENT

Constantin Drăghici se declară pregătit să-și apere țara, iar pentru asta este interesat să experimenteze viața militară. Crina Bordeiuș este întoarsă din Italia, unde a locuit 17 ani. Și-a ales infanteria și instrucția de front și nu se teme să pună mâna pe armă.

”Dacă va fi cazul voi pune mâna pe armă”, a declarat Crina Bordeiuș. Alături de ea se află și Alexandra Caraciuc, care acum este notar, după ce a terminat Facultatea de Drept.

ADVERTISEMENT

”Am terminat Dreptul la Iași și lucrez la un notariat. La ce se întâmplă în Ucraina, dacă e cazul, îmi apăr familia!”, a spus și Alexandra Caraciuc.

Ce beneficii are un rezervist voluntar

După o perioadă de șase săptămâni de instruire, rezerviștii încheie cu Armata un contract pentru un termen de patru ani, după care primesc o primă de instalare.

ADVERTISEMENT

De exemplu, un soldat gradat poate primi o sumă netă de 1600 de lei, iar un ofițer rezervisti 3.000 de lei. De altfel, toți rezerviștii depun un jurământ militar.

În contract este menționat ca pe parcursul celor patru ani să se participe la stagii de instruire, câte 15 zile și să se răspundă ”Prezent!” de câte ori va fi nevoie.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, Armata Română are scoase la concurs 900 de locuri pentru rezerviști voluntari. Persoanele interesate trebuie să fie apte medical și psihologic.

ADVERTISEMENT