News

Românii vor putea lucra în poliție fără concurs. Condițiile anunțate de MAI

Vești excelente pentru românii care vor să lucreze în poliție. O vor putea face fără concurs. Condițiile anunțate de MAI.
26.06.2024 | 21:32
Romanii vor putea lucra in politie fara concurs Conditiile anuntate de MAI
Vești excelente pentru românii care vor să lucreze în Poliție. Anunțul MAI. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Românii care vor să lucreze în poliție primesc o veste excelentă de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). În curând, o vor putea face fără să susțină un concurs clasic.

Vești excelente pentru românii care vor să lucreze în Poliție: o vor putea face fără concurs

În acest moment, există o propunere, materializată printr-un proiect pus în transparență decizională, care aparține Ministerului Afacerilor Interne. Proiectul de față este unul excelent pentru cei care vor să se angajeze în Poliţie.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Ministerul de Interne vrea să îi ajute pe cetățenii care nu iau examenul de admitere la Academie. Propunerea pentru candidații respinși este aceea de a avea un loc asigurat la școlile de poliţie.

Conform textului acestei posibile viitoare legi, acei candidaţii aflați pe un loc la Academia de Poliţie, care nu reuşesc să intre și pică sub linie, dar au medie de trecere, vor putea fi repartizaţi automat şi fără concurs la şcolile de agenţi de poliţie sau la şcolile de subofiţeri.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei care s-au înscris la Academie și îşi doresc să devină poliţişti ar putea devină cel puţin agenţi. După această primă etapă, pe baza perfecţionării în profesie, ei ar putea atinge şi etapele superioare.

În acest moment, proiectul urmează să fie analizat în comisiile de specialitate din Parlament. În cazul în care va primi undă verde, el va deveni lege, notează cei de la Observator News.

ADVERTISEMENT

Deficit de 15.000 de oameni în poliție. Tinerii, tot mai slab pregătiți

La ora actuală, la nivel național, Poliţia Română are aproximativ de 63.000 de oameni. 50.000 sunt angajați de IGPR, 12.000 la Frontieră şi 1.000 la Imigrări.

Din păcate, datele ne mai spun că deficitul este de aproape 15.000 de oameni, mai exact 20% din totalul posturilor existente. Ducem lipsă de agenții de stradă, adică acolo unde este cea mai mare nevoie de ei.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, cei din sindicate spun că, din cauza bazei restrânse de selecție, în sistem intră oameni slab pregătiți. ”Tinerii se uita foarte atent la salarizare, la carieră si la termenii în care se pot pensiona. Să nu uitam că în acest moment, MAI nu are emis un ghid al carierei poliţistului. Să cunoaştem la început de carieră care poate fi posibila noastră evoluţie în funcţie de studiile pe care le avem“, a declarat Vasile Zelca, preşedinte SNPPC, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT