Românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru plata RCA-ului. Tarife de patru ori mai mari

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
04/08/2016, 00:02
Românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru plata RCA-ului. Tarife de patru ori mai mari

Asociaţiile de transportatori au transmis miercuri dimineaţă, înainte de o întâlnire programată cu reprezentanţii Guvernului, un comunicat în care susţin că tarifele de asigurare de răspundere civilă auto (RCA) pentru camioanele de peste 16 tone sunt de patru ori mai mari decât ar fi normal, pe baza unor calcule care folosesc date din raportul Milliman, din care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat doar o parte.

Pe baza datelor din raportul Milliman, reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), una dintre cele mai importante asociaţi in ale transportatorilor, au calculat că, la o daună medie de 11.038 lei pentru un camion cu masa de peste 16 tone şi o frecvenţă de 18,22%, prima medie tehnică este de 2.011 lei.

De asemenea, valoarea primei, ţinând cont de toate costurile care se includ în mod normal, ar trebui să fie de 4.908 lei, în timp ce firmele de asigurări practică un tarif mediu pentru această categorie de circa 20.000 de lei, adică de patru ori mai mare decât valoarea normală, susţin transportatorii.

Asociaţiile cer din nou intervenţia executivului pe piaţă, pentru blocarea sau scăderea preţurilor. Anterior, patronatele din transporturi au anunţat că vor să declanşeze un protest la nivel naţional în jurul datei de 15 septembrie, dacă nu vor ajunge la o înţelegere cu Guvernul în ceea ce priveşte scăderea sau măcar îngheţarea tarifelor RCA.

Sursă: www.a1.ro

Ştirea MOMENTULUI

Clasament WTA actualizat. Câte puncte are Simona Halep după finala de la Cincinnati

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×