Life

Romanița Iovan, pomană de 7 ani pentru pilotul Adrian Iovan. A urcat pe munte alături de fiu

18.01.2021 | 23:52
Romanita Iovan pomana de 7 ani pentru pilotul Adrian Iovan A urcat pe munte alaturi de fiu
Romanița Iovan, pomană de 7 ani pentru pilotul Adrian Iovan. A urcat pe munte alături de fiu. Sursa foto: obiectiv.info
ADVERTISEMENT

Romanița Iovan și fiul său, Albert, îl păstrează în amintirile lor pe regretatul pilot Adrian Iovan, căruia îi vor organiza zilele acestea o pomană la 7 ani de la trecerea în neființă. Slujba și pomana se vor ține chiar pe muntele unde avionul bărbatului s-a prăbușit pe 20 ianuarie 2014. 

Creatoarea de modă a urcat pe muntele Petreasa din Apuseni, acolo unde a împărțit pachete cu mâncare și a înălțat o rugăciune. Vedeta și băiatul său l-au comemorat pe cel care a fost pilotul Adrian Iovan, așa cum au făcut în fiecare an de la dispariția acestuia.

ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus nu i-a împiedicat să facă o slujbă de pomenire în memoria pilotului Adrian Iovan și a studentei Aura Ion, care și-au pierdut viața în urma prăbușirii aeronavei, designerul Romanița Iovan explicând că anul acesta praznicul se va ține în aer liber, pe zăpadă.

Romanița Iovan și fiul său au urcat pe muntele Petreasca. Acolo are loc pomana de 7 ani a lui Adrian Iovan

„Suntem în plină pandemie, așa că și pomana în memoria lui Adrian trebuie să țină cont de reguli. Chiar dacă vom fi pe munte, în aer liber, cu toții vom merge cu mască, pentru a ne proteja pe cât de bine posibil.

ADVERTISEMENT

În anii trecuți, după slujbă, sătenii erau invitați la masă într-un loc închis, însă anul acesta nu vom mai proceda așa. Vom împărți pachetele sus pe munte, chiar la locul tragediei, după oficierea slujbei.

Apoi, vom merge la izvorul din zonă, cel care poartă numele Adrian Iovan, iar cine va dori va putea desface să mănânce acolo, un mic picnic pe zăpadă”, a mărturisit Romanița Iovan, notează okmagazine.ro.

ADVERTISEMENT

Fosta soție a regretatului pilot Adrian Iovan a ținut să mai adauge că va oferi de pomană haine unui bărbat, așa cum cere tradiția la pomenirea de 7 ani, dar și întregii familii a acestuia. Romanița Iovan ține cont de fiecare obicei în parte, deși la tragedie nu mai era căsătorită cu tatăl băiatului ei.

„Tradiția spune că trebuie să împărțim haine la pomana de șapte ani unui bărbat. Ne-am gândit că cel mai bine ar fi să dăm unei întregi familii, nu doar bărbatului, așa că vor primi haine și soția și copiii celui ales”, a mai spus creatoarea.

ADVERTISEMENT

Vedeta încearcă să păstreze vie amintirea bărbatului care s-a prăbușit cu un avion de mici dimensiuni după ce a plecat de la București spre Oradea pentru a prelua ficatul unui donator. Aeronava a căzut într-o zonă împădurită din Apuseni, la limita dintre județele Alba și Cluj.

Din păcate, altitudinea de peste 1.400 de metri la care s-a prăbușit avionul a făcut ca echipele de salvare să ajungă foarte greu. Epava avionului și cele 7 persoane care se aflau la bord au fost găsite de niște localnici la mai bine de 5 ore de când au căzut.

ADVERTISEMENT