News

Românul implicat în cazul migranților vietnamezi găsiţi morţi într-un camion din Anglia a pledat vinovat

07.10.2020 | 16:51
Romanul implicat in cazul migrantilor vietnamezi gasiti morti intrun camion din Anglia a pledat vinovat
ADVERTISEMENT

Șoferul român acuzat de ucidere din culpă pentru că a încercat să introducă în țară 39 de migranți ilegali, care au murit în remorca unui camion, a pledat vinovat.

31 de bărbați și 8 femei cu vârstele între 15 și 44 de ani au fost descoperiți în luna octombrie a anului trecut într-un container transportat de un camion.

ADVERTISEMENT

Captura macabră a fost realizată de polițiști în zona Grays, Essex, la 32 de kilometri de estul Londrei.

Românul Gheorghe Nica a plecat vinovat, pentru că a ucis din culpă 39 de vietnamezi

Românul Gheorghe Nica, în vârstă de 43 de ani, a recunoscut că a acceptat să introducă ilegal imigranții, fiind perfect conștient că va comite o ilegalitate.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, bărbatul acuzat de 39 de cazuri de ucidere din culpă, alături de Eamonn Harrison, din Irlanda de Nord, nu sunt singurii implicați în scandalul anului din Marea Britanie.

Potrivit Reuters, alți doi bărbați au pledat vinovați pentru ucidere din culpă. Cei 39 de oameni urmau să fie introduși ilegal în Marea Britanie, însă au murit fie sufocați, fie de căldură, în spatele containerului unde erau transportați.

ADVERTISEMENT

Vietnamezii provineau din zonele sărace din țara lor și erau obișnuiți cu această practică de a plăti mii de dolari pentru a ajunge clandestin să muncească la negru în Marea Britanie.

Răsturnare de situație referitor la modul în care au pledat vinovații

Cu toate că cei vinovați par să-și fi recunoscut vina, în cele din urmă, situația era cu totul diferită în urmă cu 6 luni.

ADVERTISEMENT

Dacă Maurice Robinson pledase vinovat pentru că a ajutat imigrația ilegală, Gheorghe Nica a pledat nevinovat, alături de Alexandru-Ovidiu Hanga, un alt român în vârstă de 27 de ani.

Christopher Kennedy, un bărbat din Irlanda de Nord în vârstă de 23 de ani, a pledat la rândul său nevinovat pentru același capăt de acuzare.

Între timp, cel mai probabil după o discuție cu avocații, în măsura în care probleme s-au adunat, cei vinovați au ales să pledeze în consecință și să spere la o pedeapsă cât mai ușoară în urma acestui proces.

ADVERTISEMENT