News

Românul acuzat de moartea a 39 de oameni, adus la un tribunal din Marea Britanie. E șocant cum au murit victimele

Românul inculpat în Anglia pentru moartea a 39 de vietnamezi găsiţi într-un camion frigorific a ajuns sâmbătă dimineață la Tribunalul Chelmsford Magistrates' Court.
29.10.2022 | 19:34
Romanul acuzat de moartea a 39 de oameni adus la un tribunal din Marea Britanie E socant cum au murit victimele
El este românul judecat în Marea Britanie pentru moartea a 39 de vietnamezi. Foto: facebook.com/EssexPoliceUK – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

În prim-plan apare Marius Mihai Drăghici, românul acuzat de omor prin imprudență după ce în urmă cu trei ani, poliția a descoperit 39 de cadavre ale unor cetățeni vietnamezi într-o remorcă frigorifică din Grays, Essex.

Pedeapsă grea pentru românul care a șocat Marea Britanie

Printre ei au fost și 10 adolescenți. Românul în vârstă de 49 de ani a fost reținut în România în luna august 2022 și după aceea a fost predat autorităților britanice.

ADVERTISEMENT

El nu este acuzat doar de omor prin imprudență, ci și de conspirație pentru rolul avut în imigrația ilegală din Regatul Unit. Potrivit BBC, acesta a fost adus la Tribunalul Chelmsford Magistrates’ Court doar pentru a confirma numele și că nu are o adresă în Marea Britanie.

Drăghici este arestat preventiv până la 28 noiembrie, când va apărea în fața judecătorilor de la Tribunalul Penal Central. Amintim că românul a fost prins la București la data de 10 august 2022.

ADVERTISEMENT

În acest caz reprobabil apare încă un român

În momentul arestării, el a declarat că este nevinovat pentru toate acuzațiile care i s-au adus cu privire la moartea celor 39 de vietnamezi. În același dosar a mai apărut alt conațional Alexandru-Ovidiu Hanga, de 27 de ani.

De asemenea, în acest caz șocant a fost implicat și irlandezul Christopher Kennedy, de 23 de ani. La fel cum a procedat și Drăghici, atât Hanga, cât și Kennedy au declarat că sunt nevinovați.

ADVERTISEMENT

Românul în vârstă de 49 de ani a fost dat în urmărire internațională la scurt timp după ce 39 de imigranți vietnamezi au fost găsiți fără suflare. Ulterior, el a fost condamnat de 27 de ani de închisoare.

Polițiștii britanici au informații conform cărora Drăghici a fost implicat într-o rețea care a coordonat și alte transporturi ilegale de imigranți înainte de 23 octombrie 2019, când a avut loc tragedia cu cei 39 de vietnamezi. Temperaturile din remorca în care au fost ascunși aceștia au ajuns și la -25 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Potrivit bzi.ro, după ce a fugit din Anglia, românul născut la Onești (județul Bacău) s-a plimbat prin mai multe orașe din România. Stătea în chirie, nu avea ocupație și a folosit două nume: Marius Mihai Șelaru și Marius Lupu.

 

 

ADVERTISEMENT