News

Românul care a dat lovitura în Japonia. Afacerea de succes, cu mici și sarmale. ”Clienții ling farfuria”. VIDEO

Un român a dat lovitura tocmai în Japonia cu mici și sarmale gătite ca la el acasă. „Mănâncă tot ce e în meniu, ling farfuria”
19.05.2024 | 22:35
Romanul care a dat lovitura in Japonia Afacerea de succes cu mici si sarmale Clientii ling farfuria VIDEO
ADVERTISEMENT

În Japonia, un român a dat lovitura cu un restaurant cu specific national, „La Mihai”, după numele proprietarului, Mihai Căulea, în Sumida, zonă metropolitană din Tokyo.

„La Mihai, Romania Bar Restaurant”

Mihai spune că japonezii nu se mai satură de mâncarea tradițională românească, de mici, sarmale, cârnați, mămăligă cu brânză, ardei iuți și murături. Doi vloggeri de pe canalul YouTube „HaiHui în doi” au vizitat restaurantul lui Mihai Căulea, aflat la mii de kilometri de România, scrie Antena3CNN.

ADVERTISEMENT

Proprietarul restaurantului „La Mihai, Romania Bar Restaurant”, Mihai Căulea, a rămas în Japonia în urmă cu aproape trei decenii. „Am venit pentru un contract de muncă și am rămas. Am lucrat ca șef bucătar într-un restaurant cu specific românesc”, a spus Mihai Căulea. La puțin timp după ce a ajuns în țara Soarelui răsare, Mihai și-a adus aici și familia.

„Mănâncă tot ce e în meniu, ling farfuria”

În urmă cu aproximativ zece ani, și-a deschis un restaurant cu preperate specific românești și l-a extins. Românul spune că japonezii adoră mâncarea noastră tradițională, „mănâncă tot ce e în meniu, ling farfuria”.

ADVERTISEMENT

„Aleg orice din meniu, sunt foarte curioși. Mulți m-au întrebat dacă am adaptat rețelele pentru Japonia, n-am adaptat nimic, fac numai după retețe românești, gătesc numai în modul românesc”, spune Mihai Căulea.

Mihai spune că va începe să scoată olivierele și sosurile de pe mese pentru că japonezii au tendința să asezoneze cu orice mâncărurile românești.

ADVERTISEMENT

„Ei tot ce-ți găsesc pe masă pun peste tot, mi-au cerut să pună muștar pe sarmale, să pună ketchup pe cârnați și am spus nu, le-am spus că mă supăr dacă îmi strică mâncarea, eu pun suflet. Le place tot ce este în meniu, mănâncă de ling farfuria”, povestește românul. „De ori mă bucur că nu mai stau să spăl farfuria, au curățat-o ei”, glumește Mihai.

Cu timpul, restaurantul lui Mihai Căulea, desi nu este situat într-o zonă centrală, a început să fie recomandat de japonezi. Mihai și-a decorat localul cu costume tradiționale țărănești, steaguri tricolore  și cu tablouri înfățisând voievozi precum Ștefan cel Mare sau Alexandru Ioan Cuza și Mihai Viteazul.

ADVERTISEMENT

„Nu mai sunt la fel de mulți români ca înainte”

Tricolorul românesc este arborat și la intrarea în restaurant. ”88-90% dintre cei care intră în restaurant sunt japonezi. Nu mai sunt la fel de mulți români ca înainte”, spune Mihai.

„Înainte de accidentul de la Fukushima, de cutremurul și tsunami-ul care au fost atunci, erau aproape zece mii de români pe teritoriul Japoniei, acum sunt undeva la 1.600-1.700 dar pe tot teritoriul Japoniei, nu doar în Tokyo.

Și am cunoscut foarte mulți români care au lucrat în companii foarte mari, cu situații financiare fantastice și, desi erau foarte mulțumiți, s-au mutat prin Singapore, prin alte părți”, a spus Căulea.

„Românii au ceva în sânge, să fure, să înșele”

Mihai Căulea spune că n-a mai fost în România timp de 22 de ani, până anul trecut. Întrebat ce impresii i-a făcut țara natală după atâta timp, el a răspuns: „Pentru unii, pare dezvoltată, din punctul meu de vedere este jos, după ce trăiești aici 30 de ani de zile”.

„Românii au ceva în AND, au ceva în sânge, fiecare se preocupă doar pentru el, să fure, să înșele, să mintă, să facă orice numai ca să-i fie lui bine, dar la nivel de țară nu se gândesc. Ce nu-mi place în Japonia este că pe noi, pe străini, nu prea ne-au luat în considerare, în ciuda faptului că plătim impozite, plătim taxe”, a spus el

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”