News

Românul care a murit în Germania, la cules de sparanghel, era infectat cu coronavirus! Anunțul oficial al autorităților

15.04.2020 | 22:29
Romanul care a murit in Germania la cules de sparanghel era infectat cu coronavirus Anuntul oficial al autoritatilor
ADVERTISEMENT

Românul care a murit în Germania, la cules de sparanghel, era infectat cu coronavirus, au anunțat autoritățile din landul Baden-Wurttemberg.

Românul care a murit în Germania, la cules de sparanghel, era infectat cu coronavirus

Conform g4media.ro, care citează publicația Der Spiegel, Ministerul de interne din Stuttgart a confirmat că românul mers la cules de sparanghel în Germania a murit din cauza coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Nicolae Bahan avea 54 de ani și plecase pentru o viață mai bună în Germania și s-a angajat alături de consoarta lui într-o fermă. Aici trebuia să culeagă și să sorteze sparanghel. Erau deja de trei săptămâni printre nemți, angajatorul lor fiind o fermă agricolă situată la 40 de kilometri de oraşul Freiburg.

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit mort pe data de 11 aprilie. La început, cauzele decesului au fost neclare, dar ulterior acesta a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Înainte de deces, acesta ar fi acuzat simptome de tuse seacă și nas înfundat.

ADVERTISEMENT

Bărbatul nu va putea fi repatriat

După deces, departamentul de sănătate ar fi luat măsuri pentru a preveni răspândirea infecției printre muncitori. O anchetă epidemiologică este în desfășurare, pentru a stabili persoanele cu care a intrat în contact.

În urmă cu două zile, Silvia Bahan, soţia victimei, spunea că medicii legişti nici măcar nu s-au pronunţat cu privire la cauza decesului. Se întâmpla lucrul acesta pentru că în Germania nu s-a lucrat fiind Paştele Catolic.

ADVERTISEMENT

FANATIK a stat de vorbă cu reprezentanta asistenței sociale din Solca, localitatea de baștină a decedatului, iar aceasta a transmis că în cazul în care bărbatul a murit de coronavirus, atunci el nu mai poate fi adus în țară.

Cererea de muncitori sezonieri este foarte mare în regiunea agricolă, în special în rândul cultivatorilor de sparanghel. Afacerile cu fructe, legume și vin sunt, de asemenea, în căutare de forță de muncă.

ADVERTISEMENT

Ministerul Agriculturii din landul Baden-Wurttemberg estimează că 4.900 de muncitori sunt necesari în luna aprilie. Guvernul federal a acceptat la începtul lunii să aducă peste 40.000 de muncitori sezonieri din Estul Europei.

ADVERTISEMENT