News

Românul care a scăpat de pedeapsa cu moartea, dar care merge din nou la închisoare pe viață

10.12.2020 | 20:18
Romanul care a scapat de pedeapsa cu moartea dar care merge din nou la inchisoare pe viata
ADVERTISEMENT

Poveste incredibilă de viață pentru Remus Tudor, zis și „Pictoru’”, primul ucigaș condamnat la închisoare pe viață, după Revoluție.

Tudor a scăpat de pedeapsa cu moartea, pentru că aceasta a fost abolită, după ce a fost acuzat că și-a ucis colega de serviciu cu un cuțit.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, s-a întors după gratii unde va rămâne toată viața, pentru că, deși fusese eliberat condiționat, a întreținut relații sexuale cu o minoră.

Remus Tudor se va întoarce la închisoare pe viață

Povestea lui Remus Tudor începea în 1992, când a fost condamnat la închisoare pe viață după ce își ucisese o colegă de lucru cu un cuțit. După gratii a devenit pictor și s-a eliberat condiționat în 2012, pentru că ar fi avut o conduită ireproșabilă în anii săi de detenție.

ADVERTISEMENT

Ieșit din închisoare în 2012, s-a întors din nou în fața judecătorului după ce o minoră l-a acuzat că ar fi obligat-o să întrețină relații sexuale cu el, șantajând-o cu mai multe fotografii compromițătoare.

Pus sub acuzare pentru infracțiunea de șantaj, instanța l-a condamnat la 2 ani de închisoare pe viață, însă în același timp i s-a reactivat condamnarea la închisoare pe viață.

ADVERTISEMENT

Condamnă pe inculpatul Tudor Remus la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvâșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată.

…dispune revocarea liberării condiționate din executarea pedepsei cu detențiunea pe viață aplicată de Tribunalul Brăila, rămasă definitivă în 25 mai 1993”, se arată în decizia magistraților, conform Gândul. Mai mult, bărbatul trebuit să achite către stat 2.500 de lei, bani ce reprezintă onorariul avocatului din oficiu.

ADVERTISEMENT

Remus Tudor a fost arestat în 1990 pentru crimă după ce și-a ucis cu sânge rece o colegă de serviciu. A beneficiat de abolirea pedepsei cu moartea, însă a fost condamnat la închisoare pe viață. A ieșit de după gratii în 2012, după ce a executat 20 de ani din pedeapsă. Din păcate pentru el, s-a întors de unde a plecat.

ADVERTISEMENT