Românul care a scris istorie la CM din Rusia. A fost comisarul perfect

Alexandru Năstase   
în Fotbal intern
17/07/2018, 11:28
Românul care a scris istorie la CM din Rusia. A fost comisarul perfect GALERIE FOTO
Un român a fost ales să participe la Campionatul Mondial în calitate de comisar pentru cinci partide

Au existat şi români implicaţi în Campionatul Mondial de fotbal câştigat de Franţa după o finală jucată împotriva Croaţiei, scor 4-2. Deşi forul internaţional nu a delegat niciun arbitru din Liga 1 pentru această competiţie, FIFA s-a putut baza însă pe experienţa altui român. Octavian Goga, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal a fost ales să facă parte dintre cei 11 comisari de joc desemnaţi de FIFA pentru a participa la balul mondial din Rusia.

Este o reuşită pentru român având în vedere că în total, FIFA are nu mai puţin de 400 de comisari de joc. 120 dintre ei vin din zona Europei. Numai cinci au fost aleşi din această parte a lumii, alţi şase venind din celelalte confederaţii. A fost o premieră şi pentru România care n-a mai avut niciodată un reprezentat printre comisarii FIFA la un turneu final de Cupă Mondială.

Un român, comisar pentru jocurile de la CM

Octavian Goga, ajuns la 57 de ani, a mers la cinci partide ale campionatului mondial recent încheiat. Două dintre ele au avut loc în zona Saransk, şi anume, Peru – Danemarca şi Columbia – Japonia. Alte trei jocuri al căror comisar a fost românul Goga au avut loc la Ekaterinburg, Franţa – Peru, Senegal – Japonia şi Mexic – Suedia.

“Totul a fost la superlativ, organizarea a fost impecabilă, nu au existat incidente la niciun meci la care am fost delegat. FIFA împreună cu Comitetul Local de Organizare au conlucrat perfect la acest turneu final, ţinând cont de numărul impresionant de fani prezenţi la evenimente, atât pe stadioane, acolo unde toate partidele la care am fost delegat s-au jucat cu casa închisă, cât şi alte zone cu unde suporterii erau prezenţi în număr extrem de mare!”, a declarat la finalul întrecerii mondiale, Octavian Goga.

16 ani are ca activitate Octavian Goga ca observator de joc în Liga 1

 

Închide ×