ADVERTISEMENT
News

Românul care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia. Când a aflat familia de moartea lui

Autor: Alexandru Năstase | 01.05.2021 | 13:54
Românul care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia. Când a aflat familia de moartea lui
Bărbatul a fost în cele din urmă îngropat creștinește. Sursa foto - Shitterstock / Poliția Română

Românul care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia a fost îngropat în cele din urmă de familie. Bărbatul a decedat în 2007, în Spania. A fost nevoie de ani de zile pentru ca Poliția să înțeleagă toate cele întâmplate.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, cadavrul a stat în congelatorul Institutului de Medicină Legală din orașul iberic. Dumitru Ionescu, în vârstă de 53 de ani a fost găsit mort pe 1 noiembrie 2007.

Corpul său era într-o râpă din Moncada. Mai mulți copii care se jucau cu mingea au făcut atunci descoperirea macabră.

Românul care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia, Spania

Legiștii au examinat rămășițele cadavrului și au transmis oamenilor legii că bărbatul era mort de două luni de zile. Culmea, totul s-ar fi petrecut din cauze naturale.

ADVERTISEMENT

Când s-a încercat identificarea prin introducerea ADN-ului în baza de date a persoanelor dispărute, polițiștii n-au reușit să găsească mare lucru.

Drept pentru care, din acea zi, cadavrul bărbatului a fost păstrat la morga Institutului de Medicină Legală din Valencia.

În urmă cu doi ani de zile, mai exact în 2019, familia lui Dumitru Ionescu, despre care se știa că s-a stabilit în Spania și a locuit la Valencia, a depus o plângere privind dispariția sa.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost în cele din urmă identificat în urma testelor ADN, care au coincis cu profilul genetic al fiicei. În cele din urmă un tribunal a dispus în 15 aprilie eliberarea unui certificat de deces.

Totul s-a petrecut la mai bine de treisprezece ani după ce trupul bărbatului a fost găsit. Acum, rămășițele acestuia au ajuns în posesia familiei. Oamenii l-a înmormântat creștinește pe 23 aprilie în cimitirul municipal din Valencia.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT