News

Românul care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia. Când a aflat familia de moartea lui

01.05.2021 | 13:54
Romanul care a stat 13 ani intro morga din Valencia Cand a aflat familia de moartea lui
Bărbatul a fost în cele din urmă îngropat creștinește. Sursa foto - Shitterstock / Poliția Română
ADVERTISEMENT

Românul care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia a fost îngropat în cele din urmă de familie. Bărbatul a decedat în 2007, în Spania. A fost nevoie de ani de zile pentru ca Poliția să înțeleagă toate cele întâmplate.

În tot acest timp, cadavrul a stat în congelatorul Institutului de Medicină Legală din orașul iberic. Dumitru Ionescu, în vârstă de 53 de ani a fost găsit mort pe 1 noiembrie 2007.

ADVERTISEMENT

Corpul său era într-o râpă din Moncada. Mai mulți copii care se jucau cu mingea au făcut atunci descoperirea macabră.

Românul care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia, Spania

Legiștii au examinat rămășițele cadavrului și au transmis oamenilor legii că bărbatul era mort de două luni de zile. Culmea, totul s-ar fi petrecut din cauze naturale.

ADVERTISEMENT

Când s-a încercat identificarea prin introducerea ADN-ului în baza de date a persoanelor dispărute, polițiștii n-au reușit să găsească mare lucru.

Drept pentru care, din acea zi, cadavrul bărbatului a fost păstrat la morga Institutului de Medicină Legală din Valencia.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani de zile, mai exact în 2019, familia lui Dumitru Ionescu, despre care se știa că s-a stabilit în Spania și a locuit la Valencia, a depus o plângere privind dispariția sa.

Acesta a fost în cele din urmă identificat în urma testelor ADN, care au coincis cu profilul genetic al fiicei. În cele din urmă un tribunal a dispus în 15 aprilie eliberarea unui certificat de deces.

ADVERTISEMENT

Totul s-a petrecut la mai bine de treisprezece ani după ce trupul bărbatului a fost găsit. Acum, rămășițele acestuia au ajuns în posesia familiei. Oamenii l-a înmormântat creștinește pe 23 aprilie în cimitirul municipal din Valencia.

ADVERTISEMENT
Tags: