News

Românul care a ucis și incendiat un șofer de TIR din Suedia a fost prins după 7 ani

20.01.2021 | 21:59
Romanul care a ucis si incendiat un sofer de TIR din Suedia a fost prins dupa 7 ani
Tânărul de 27 de ani se afla în închisoare pentru lovire sau alte violențe. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După mai bine de 7 ani de căutări, polițiștii suedezi au reușit să dea de urma românului care a jefuit, ucis cu sânge rece și incendiat un șofer de TIR, în încercarea de a-și ascunde odioasa crimă.

Întrucât era deja încarcerat în țară pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, bărbatul a fost extrădat și va ajunge în fața judecătorilor scandinavi.

ADVERTISEMENT

În februarie 2013, un șofer de TIR a fost găsit mort într-o cabină de camion arsă pe insula Tjörn, a șasea cea mai mare din Suedia, la nord de Goteborg. Anchetatorii au descoperit, însă, abia în toamna acestui an, grație cooperării internaționale, că amprentele de la locul crimei coincid cu cele ale unui tânăr de 27 de ani care se afla într-un penitenciar din România.

Polițiștii suedezi au dat de urma românului care a ucis și incendiat un șofer de TIR, în iarna lui 2013

În cursul zilei de miercuri, 20 ianuarie 2021 a fost emis un acord între România și Suedia privind  „predarea temporară” a inculpatului pentru a putea fi judecat în Scandinavia.

ADVERTISEMENT

Conform procedurii, cetățenii nu sunt extrădați până nu execută sentințele pe care le-au început. În cazul de față s-a făcut, însă, o excepție, având în vedere că românul nu putea solicita eliberarea condiționată mai devreme de anul 2027.

Odată transferat în Suedia, tânărul va fi pus sub acuzare pentru crimă și tâlhărie agravată. Potrivit anchetatorilor, împreună cu una sau mai multe persoane, acesta l-ar fi atacat pe șoferul de TIR, sugrumându-l până la moarte și ar fi furat toată marfa din camion, estimată la peste 20.000 de euro (200.000 SEK).

ADVERTISEMENT

În prezent, nu este posibil să se determine unde a fost ucis acest șofer de camion”, a declarat procurorul Daniel Edsbaggel, precizând că a fost descoperit doar capul tractor al camionului în flăcări, într-un crâng de la marginea unei șosele.

Inițial s-a crezut că decesul a survenit prin ardere sau intoxicație cu fum, dar cercetările au arătat că fusese bătut cu bestialitate și ucis prin sugrumare. În cazul în care va fi condamnat în Suedia, se va aduce automat în discuție posibilitatea încheierii unui acord între cele două state.

ADVERTISEMENT

Fie va fi trimis în România să-și termine pedeapsa și transferat imediat după aceea, fără nicio zi de libertate, fie pedeapsa pentru crimă va fi executată în Scandinavia și se va suprapune cu cea din țară.

ADVERTISEMENT