Sport

Românul care demontează visele Simonei Halep: „Ea este un sportiv suspendat pentru dopaj. Francezii au toleranță zero în astfel de cazuri”

Octavian Morariu, membru al Comitetului Olimpic Internațional, crede că Simona Halep are șanse infime de a fi la Paris 2024, dar ar putea fi ocolită și de marile turnee
07.05.2024 | 10:33
Romanul care demonteaza visele Simonei Halep Ea este un sportiv suspendat pentru dopaj Francezii au toleranta zero in astfel de cazuri
Simona Halep spera sa fie atat la Roland Garros, cat si la Jocurile Olimp;ice FOTO hepta
ADVERTISEMENT

Simona Halep a revenit în circuitul feminin, după ce suspendarea ei pentru dopaj a fost redusă, însă după aproape două luni a jucat un singur meci, la Miami, unde a pierdut în primul tur.

Francezii arată toleranță zero față de dopaj

Simona a ratat Madridul, n-a primit wild card la Stuttgart și Roma, dar speră să fie admisă la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, care începe la 27 mai, pe zgura pariziană.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Simona visează să joace la Jocurile Olimpice, iar Federația Română de Tenis a înaintat documentația pentru ca fostul număr 1 mondial să primească o derogare, răspunsul final fiind așteptat la 5 iulie.

Octavian Morariu, membru al Comitetului Olimpic Internațional, spulberă însă mare parte dintre visele Simonei Halep, fiind de părere că sunt șanse infime ca ea să poată juca la Olimpiadă.

ADVERTISEMENT

Simona Halep este un sportiv suspendat pentru dopaj. Da, a luat o pedeapsă mai scurtă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de nouă luni, dar suspendarea rămâne legată de numele ei. Nu a fost absolvită. CIO are toleranță zero pentru astfel de cazuri, cele de dopaj. Crede cineva că o să facă CIO o excepție pentru Simona Halep?”, a explicat Morariu, într-un interviu pentru iamsport.ro.

El crede că nici organizatorii de la Roland Garros nu vor încântați de prezența Simonei la acest Grand Slam. „La Roland Garros nu a primit încă wildcard. Este destul de greu de crezut că francezii ar putea să aibă altă optică decât cei de la CIO. Ei au luptat ani de-a rândul cu dopajul din ciclism. Dacă așteaptă wildcard-uri, nu va progresa. Roma a ocolit-o, iar dacă se creează un precedent, toată lumea o să înceapă s-o ocolească. Simona Halep trebuie să o ia de jos și să joace ITF-uri de 50-60 de mii de dolari”, crede oficialul forului internațional.

ADVERTISEMENT

A primit o invitație la un turneu de nivel WTA 125

Momentan, Halep încearcă să ajungă la un nivel fizic optim pentru a reveni în competiții. Ea a primit o invitaţie pentru Trophee Clarins, turneu care va avea loc între 13 și 19 mai și la care vor participa alte două românce, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. Trophee Clarins e o competiție de nivel WTA 125 și se dispută la Lagardère Paris Racing. Sloane Stephens, Katie Boulter, Emma Navarro, Leylah Fernandez, Yue Yuan, Katerina Siniakova, Clara Burel şi Diane Parry sunt așteptate acolo.

Deși nu a jucat din martie, Halep a urcat un loc în clasamentul mondial, fiind acum pe poziția 1149, dar acest lucru nu o ajută cu nimic. Simona se afla pe locul 54 WTA în 2022, când a fost suspendată pentru dopaj.

ADVERTISEMENT