Fotbal intern

Românul care l-a ținut pe Maradona: „L-aș fi anihilat pe Messi”. Despre cine e vorba

08.06.2018 | 16:15
Iosif Rotariu l-a marcat foarte dur pe Maradona în 1990 și crede că l-ar fi putut anihila și pe Messi

România a întâlnit Argentina la Mondialul din Italia 1990, în perioada de glorie a unicului Diego Armando Maradona. Scorul a fost atunci 1-1 iar Maradona a avut o prestație ștearsă. Iosif Rotariu, cel care a făcut un marcaj strâns la legenda Argentinei, susține că dacă ar fi jucat în această eră a fotbalului i-ar fi făcut față și lui Leo Messi.

„L-am ţinut pe Maradona, dar atunci se făcea marcaj om la om, acum se face în zonă. Dacă aş fi la vârsta de atunci, de la Campionatul Mondial, cu siguranţă l-aş fi anihilat pe Messi ca şi pe Maradona. Aveam o viteză de reacţie foarte bună şi anticipam foarte bine jocul. Nu excelam în dribliguri, cum făcea Gică Hagi, sau să am execuţii spectaculoase, dar din punct de vedere tactic…cred că l-aş fi anihilat şi pe Messi”, a spus Iosif Rotariu, pentru ProSport.

Pe cine vede Rotariu favorită la Mondial

Iosif Rotariu a numit și o favorită pentru Campionatul Mondial din 2018: „Nu ştiu dacă Argentina e principala favorită, cred că Brazilia e. Cred că echipele sud-americane au prima şansă, iar dintre cele europene cred că Spania şi Germania. Eu ţin cu Brazilia pentru că sunt fan Neymar”, a mai spus fostul mijlocaș al naționalei, care l-a anihilat la meciul de poveste din 1990 pe marele Maradona.

În 1990, România a jucat la primul mondial după 20 de ani, a câștigat cu URSS, scor 2-0, după o dublă a lui Marius Lăcătuș, a pierdut contra Camerunului lui Roger Milla, scor 1-2 și a scos o remiză cu Argentina, 1-1, după golul lui Balint. Selecționata condusă atunci de Emerich Ienei a pierdut în optimi, la loteria penalty-urilor, în fața Irlandei.

Tags: