Fotbal intern

A jucat 10 sezoane în Portugalia, acum suprinde: “E meritul Stelei!”

FCSB joacă în această seară returul cu Sporting Lisabona, de la ora 21:45 pe Arena Naţională. În tur, steliştii au încheiat la egalitate, 0-0, un rezultat bun pe Jose Alvalade. Fostul...
23.08.2017 | 09:04
A jucat 10 sezoane in Portugalia acum suprinde E meritul Stelei

FCSB joacă în această seară returul cu Sporting Lisabona, de la ora 21:45 pe Arena Naţională. În tur, steliştii au încheiat la egalitate, 0-0, un rezultat bun pe Jose Alvalade. Fostul internaţional român, Ioan Timofte, care a evoluat între 1991 şi 2000 în Portugalia, a lăudat prestaţia Stelei în Portugalia.

“Sporting nu a intrat cu lejeritate în primul meci. Steaua a jucat foarte bine, l-a blocat pe Gelson. Cred că a fost meritul Stelei sută la sută că Sporting nu a putut să îşi facă jocul. Oricum, Sporting a tratat cu mare seiozitate şi primul meci. Dacă nu mă înşel, au vizionat vreo trei meciuri ale Stelei în săptămâna premergătoare, inclusiv pe cel de la Chiajna, când au jucat pe sintetic, iar Steaua a jucat cu o echipă formată nu din titulari. Au luat foarte în serios Steaua, au tratat-o cu respect. Dar cred că vor trece de Steaua”, a spus Timofte pentru Prosport.

FCSB – Sporting Timofte. “Calificarea Stelei nu ar fi o minune” 

Fostul internaţional român consideră că o calificare a FCSB-ului nu ar fi o minune pentru că Sporting Lisabona nu este Real Madrid. Sporting a încheiat pe locul 3 în campionatul Portugaliei în sezonul recent încheiat sub rivalele Benfica şi FC Porto.

“Calificarea Stelei nu ar fi o minune. Totuşi, chiar dacă Sporting este o echipă puternică, nu este chiar Real Madrid. Ar fi o victorie mare pentru Steaua, pentru Dică, aflat la început de carieră. Pentru Gigi Becali, pentru MM Stoica. Pentru toate pariurile pe care le-au făcut în sensul jucătorilor şi a achiziţiilor pe care le-au făcut până acum. Pentru tot ce înseamnă Steaua”, a afirmat Ion Timofte.

Sporting a câştigat clar meciul din ultima etapă, 0-5 cu Guimaraes. De cealaltă parte, FCSB a învins greu nou-promovata Juventus Bucureşti, cu 2-1, echipa lui Opriţa ratând un penalty în prelungirile meciului.