Sport

Românul din Liga 1 care îl depăşeşte pe Tavi Popescu în topul celor mai buni tineri jucători din Europa! Cum arată clasamentul

Ștefan Baiaram, tânărul atacant al Universității Craiova, l-a depăşit pe Tavi Popescu în topul celor mai buni tineri jucători din Europa. Şase români sunt în top 100.
05.04.2022 | 21:50
Romanul din Liga 1 care il depaseste pe Tavi Popescu in topul celor mai buni tineri jucatori din Europa Cum arata clasamentul
Octavian Popescu, în meciul cu Universitatea Craiova. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ștefan Baiaram a fost inclus de CIES (Centrul Internațional pentru Studii Sportive) în topul celor mai buni 100 de fotbaliști U21 din Europa. Alături de el se află și alți șase jucători din Casa Pariurilor Liga 1: Cristian Dumitru (FC Argeș), Octavian Popescu (FCSB), Alex Pitu (Farul Constanța) și David Miculescu (UTA Arad).

Ștefan Baiaram, atacantul Universității Craiova, cel mai bine poziționat jucător U21 din campionatul României, în clasamentul realizat de CIES

Centrul Internațional pentru Studii Sportive a făcut un clasament al jucătorilor sub 21 de ani din 32 de ligi europene. Aceștia au analizat evoluția fotbaliștilor U21 pe baza realizărilor, nivelului sportiv al echipei lor și al adversarelor din campionat.

ADVERTISEMENT

În clasamentul realizat de CIES, Ștefan Baiaram este cel mai bine clasat jucător U21 din Casa Pariurilor Liga 1. Tânărul atacant al Universității Craiova ocupă locul 82 în topul primilor 100 cei mai talentați tineri fotbaliști din Europa, cea mai avansată poziție a unui jucător sub 21 de ani din campionatul intern.

Olteanul l-a depășit în acest clasament pe noua speranță a fotbalului românesc, Octavian Popescu, care ocupă poziția 93. Fotbalistul celor de la FCSB traversează o perioadă bună în tricoul „roș-albaștrilor”. Acesta a înscris opt goluri în campionat și a debutat recent pentru prima reprezentativă a României, în înfrângerea tricolorilor cu Grecia, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu și Ștefan Baiaram s-au întâlnit recent în Casa Pariurilor Liga 1, în derby-ul etapei a treia din play-off, FCSB-Universitatea Craiova, scor 0-2. Jucătorul „roș-albaștrilor” a început partida din primul minut al meciului și a fost folosit de Toni Petrea pe toată durată celor 90 de minute, iar Baiaram a fost introdus în repriza secundă de către Laurențiu Reghecampf.

Ştefan Baiaram, jucătorul Universităţii Craiova. Sursa: sportpictures.eu
Ştefan Baiaram, jucătorul Universităţii Craiova. Sursa: sportpictures.eu

Ștefan Baiaram traversează cel mai bun sezon al său la Universitatea Craiova

Ștefan Baiaram se află la cel mai bun sezon al său în tricoul „Științei”. Chiar și dacă atacantul Universității Craiova nu s-a bucurat de același număr de minute din ediția trecută a Casei Pariurilor Liga 1, jucătorul oltenilor s-a descurcat bine atunci când Laurențiu Reghecampf l-a trimis în teren.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul Universității Craiova a fost folosit în 28 de meciuri, fiind titular în șapte dintre acestea. Baiaram a reușit să marcheze de cinci ori în campionat, cel mai mare număr de goluri înscris de acesta într-un sezon competițional.

Ultima reușită a tânărului atacant a venit în prima etapă din play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1, cu FC Argeș, scor 3-0. La finalul partidei de pe „Ion Oblemenco”, Sorin Cârțu a declarat că a avut  câteva discuții cu Ștefan Baiaram, despre îmbunătățirea tehnicii sale.

ADVERTISEMENT

„Am avut niște discuții cu el (n.r. Baiaram) despre ce înseamnă piciorul stâng în zona respectivă, să caute să șuteze și să își îmbunătățească lovitura, acum a avut încredere în el și a marcat. La vârsta lui cu cât face mai multe progrese tehnice cu atât mai bine”. a spus Sorin Cârțu.

Clasamentul CIES pentru cei mai buni tineri jucători din Europa (românii din clasament): 

Clasament CIES
Clasament CIES
  • 750.000 de euro este cota lui Ștefan Baiaram
  • 19 ani are tânărul atacant

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Voluntari: 2,35 este cota pentru ”peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT