News

Românul Dumitru Comănescu este cel mai bătrân bărbat din lume, la 111 ani și 202 de zile! Ce mănâncă românul și care e „secretul” vârstei

28.05.2020 | 23:03
Romanul Dumitru Comanescu este cel mai batran barbat din lume la 111 ani si 202 de zile Ce mananca romanul si care e secretul varstei
Cel mai bătrân bărbat din lume e un român
ADVERTISEMENT

Românul Dumitru Comănescu este cel mai bătrân bărbat din lume. Comănescu a „preluat” titlul după ce a împlinit 111 ani și 202 zile.

Dumitru Comânescu este cel mai bătrân bărbat din lume, la 111 ani și 202 de zile

Cel mai longeviv bărbat din lume,după decesul bărbatului britanic Robert Weighton, este începând din 28 mai românul Dumitru Comănescu.

ADVERTISEMENT

Conform România TV, Comănescu s-a născut în 8 noiembrie 1908 la Provița de jos, în Prahova. A urmat Facultatea de Matematică unde l-a avut profesor pe Gheorghe Țițeica, iar la Agronomie l-a avut mentor pe fondatorul Institutului de Cercetătri Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești.

Bărbatul a lucrat timp de 70 de ani, iar la 86 de ani a luat locul 5 pe țară la un examen care echivala abilitățile, examen destinat experților agricoli.

ADVERTISEMENT

Dumitru Comănescu a recunoscut că mănâncă rar și familia i-a creat o dietă specială, bazată pe grăsimi nesaturate. „În primul război mondial aveam 6 ani la începere, nu îmi aduc aminte prea mult. Noi eram la ţară şi eram mai departe de marile fronturi. În 1918 însă, îmi aduc aminte de Marea Unire, când toţi oamenii au sărbătorit şi toată lumea cânta imnul.

În al doilea război mondial, eu fiind inginer agronom, am fost mobilizat pe loc, în spatele frontului pentru a contribui la pâinea ţării. Într-adevăr, am trăit cu toate acestea multe evenimente violente şi am fost martori la atât de multe pierderi umane încât acum apreciez altfel ceea ce avem“, își aduce aminte bărbatul.

ADVERTISEMENT

Românul a dezvăluit care e secretul longevității sale: „În primul rând cred că Dumnezeu, prin gena şi puterea pe care mi le-a dat. Dar sigur şi factorii de zi cu zi au fost foarte importanţi. Am avut o viaţă cumpătată, fără exagerări.

Familia m-a ajutat enorm, fiica şi ginerele meu au avut grijă de mine în ultimii 30 de ani, iar în ultimii ani cei mai grei, soţia nepotului meu, care este nutriţionist m-a ajutat cu o dietă specială, care deasemenea a contribuit să îmi menţină vitalitatea. Şi, în general, toată energia pozitivă şi iubirea pe care am primit-o de la nepoţi şi strănepoţi”.

ADVERTISEMENT

În topul celor mai bătrâni oameni din lume, Comănescu are 92 de zile mai mult decât spaniolul de pe locul secund, Saturnino de la Fuente. Cea mai în vârstă femeie din lume rămâne japoneza Kane Tanaka, născută în 2 ianuarie 1903.

ADVERTISEMENT