Românul Gheorghe Nica, condamnat la închisoare pentru moartea celor 39 de vietnamezi. Câți ani a primit

Flaviu Popa   
în HotNews
22/01/2021, 17:53
Românul Gheorghe Nica, condamnat la închisoare pentru moartea celor 39 de vietnamezi. Câți ani a primit
Românul Gheorghe Nica, găsit vinovat pentru moartea a 39 de imigranți vietnamezi. Ce pedeapsă riscă. Sursa

Românul Gheorghe Nica a fost condamnat la 27 de ani de închisoare în dosarul celor 39 de migranți găsiți morți în remorca unui camion din Anglia.

Patru bărbați au primit pedepse între 13 și 27 de ani de închisoare pentru moartea celor 39 de migranți vietnamezi, găsiți morți în remorca unui camion.

Românul Gheorghe Nica, 43 de ani, a primit cea mai mare pedeapsă, alături de britanicul Ronan Hughes în vârstă de 41 de ani, care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Românul Gheorghe Nica a primit 27 de ani de închisoare

Cei doi au fost acuzați că sunt organizatorii traficului de persoane și au fost condamnați pentru omor din culpă și trafic de migranți.

Alți doi șoferi au fost condamnați la 13 ani și 8 luni de închisoare, respectiv 18 ani de închisoare.

Cadavrele a 39 de ani, printre care 8 femei și doi adolescenți de 15 ani, au fost găsite la bordul unei remorci în zona industrială Grays, din estul Londrei. Containerul provenea din Belgia, din portul Zeenbrugge.

Victimele au murit prin asfixiere și hipertermie, din cauza căldurii și a lipsei de oxigen din spațiul închis al containerului. Potrivit anchetatorilor, temperatura din container a trecut de 38,5 grade Celsius ceea ce a dus la moartea tuturor persoanelor aflate în camion prin asfixiere și hipertermie sau supraîncălzire.

Vietnamezii proveneau dintr-o regiune extrem de săracă din Asia, unde familiile acumulează datorii de mii de euro pentru a-și transmite clandestin un membru în Marea Britanie, în speranța că acesta va găsi un loc de muncă bine plătit, la negru, și va putea să-și plătească datoria.

Românul pledase vinovat în timpul procesului, însă a declarat că nu a vrut niciodată ca vietnamezii să moară. Bărbatul spera astfel că instanța va fi îngăduitoare și va primi, implicit, o pedeapsă mai mică.

Închide ×