News

Românul Gheorghe Nica, vinovat pentru omucidere! A coordonat camionul morții din Essex

22.12.2020 | 11:46
Romanul Gheorghe Nica vinovat pentru omucidere A coordonat camionul mortii din Essex
ADVERTISEMENT

Românul Gheorghe Nica a fost găsit vinovat pentru omucidere! Nu este singurul care merge la închisoare într-un caz despre care s-a scris enorm în urmă cu ceva timp. Doi traficanți de persoane au fost găsiți vinovați pentru 39 de capete de acuzare.

Se întâmplă lucrul acesta după ce nu mai puțin de 39 de vietnamezi au murit prin asfixiere, în timp ce erau transportați într-o camion frigorific în cursul anului trecut.

ADVERTISEMENT

În primul rând, cei doi șoferi au fost găsiți vinovați de conspirație în cazul transportului migranților vietnamezi. Aceștia i-au preluat pe asiatici din nordul Franței și urmau să-i ducă în Marea Britanie.

Românul Gheorghe Nica a fost găsit vinovat pentru omucidere!

Concret, Eamonn Harrison, în vârstă de 23 de ani, șofer de camion din Irlanda de Nord, și Gheorghe Nica, 43 de ani, cel care coordona întreaga operațiune, din România, au fost găsiți vinovați de omor.

ADVERTISEMENT

Un alt șofer de camion din Irlanda de Nord, Christopher Kennedy, în vârstă de 24 de ani, și Valentin Calota, în vârstă de 38 de ani, și el șofer, au fost amândoi condamnați pentru că au conspirat să introducă ilegal persoane în țară.

Conform poliției, Nica și Ronan Hughes, în vârstă de 41 de ani au pledat vinovat înainte de începerea procesului. Aceștia spun că au fost motivați de „lăcomia pură și totală”.

ADVERTISEMENT

Drept pentru care au ignorat riscurile evidente și au transportat un număr dublu de persoane pentru a-și crește profitul.

De remarcat că fiecare pasager i-a plătit pe contrabandiști cu 10.000-13.000 de lire sterline. Interesant este că ţoferii au susținut că, deși erau implicați cu bună știință în contrabanda cu articole ilegale, nu ştiau că există şi persoane în camioane

ADVERTISEMENT

„Nu m-am oprit niciodată să mă gândesc la fiul meu de când s-a întâmplat tragedia și îmi doresc în continuare un miracol care să-l aducă acasă cu noi.

Acum nu-mi pasă dacă contrabandiștii se vor primi o sentință lungă sau nu.Viața trebuie să continue și sper să nu se întâmple astfel de accidente persoanelor care caută o viață mai bună”, a spus Nguyen Dinh Gia, tatăl lui Nguyen Dinh Luong, una dintre victime.

Printre victime s-au aflat 28 de bărbați, opt femei și trei copii, doi dintre ei în vârstă de 15 ani. Aceștia au murit prin asfixiere și hipertermie.

 

ADVERTISEMENT
Tags: