Sport

Românul Ionuț ”El Capo” Băluță a câștigat centura WBC International la box, după victoria obținută într-o gală la Londra. Video

Cel mai bine cotat boxer profesionist român, Ionuț Băluță, a câștigat la puncte duelul cu englezul Brad Foster și a cucerit centura WBC International la categoria supercocoș.
21.05.2022 | 10:43
Romanul Ionut El Capo Baluta a castigat centura WBC International la box dupa victoria obtinuta intro gala la Londra Video
Ionut Baluta a câștigat centura WBC International
ADVERTISEMENT

Pugilistul român Ionuț Băluță a obținut al 15-lea succes în boxul profesionist. Românul l-a învins la puncte pe Brad Foster și este noul campion WBC International.

Ionuț Băluță, învingător cu unanimitate

Supercocoșul Ionuț ”El Capo” Băluță și-a încrucișat mănușile cu englezul Brad Foster pentru centura vacantă WBC International, în cadrul unui eveniment găzduit de celebra York Hall din Londra.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre cei doi boxeri a fost echilibrat, românul reușind să-și domine adversarul prin atitudine. Englezul a încercat să evite schimbul de lovituri și a fugit în permanență din calea pumnilor lui ”El Capo”.

Până la meciul cu Băluță, pugilistul englez avea în palmares 14 victorii, o înfrângere și două remize. Foster are un CV important. A fost campion european și a mai câștigat titluri de campion al Marii Britanii şi al Commonwealth-ului.

ADVERTISEMENT

În ringul de la York Hall, românul a atacat permanent și a reușit să puncteze în momentele importante ale duelului.

Băluță a fost declarat învingător cu unanimitate din partea arbitrilor judecători (97-93, 98-94 și 97-93). Sportivul român a obținut, astfel, al 15-lea succes de când a trecut la profesioniști.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Ionuț Băluță a mai urcat în ring pentru aceeași centură, și tot la Londra, însă a fost învins la puncte de irlandezul Michael Conlan.

În ciuda unei evoluții curajoase și a unei avalanșe de lovituri, românul nu a reușit decât arareori să-și atingă ținta, în fața fostului campion mondial de amatori.

ADVERTISEMENT

Aceea a fost ultima înfrângere a lui ”El Capo” care se pregătește în Spania și a așteptat un an pentru ca centura WBC International să devină vacantă pentru a putea lupta din nou.

ADVERTISEMENT