Fotbal intern

Romario Benzar, făcut praf de Gigi Becali: “Credeam că dau lovitura cu el”

05.09.2018 | 22:34

Romario Benzar a fost făcut praf de Gigi Becali, care susține că jucătorul nu și-a îmbunătățit jocul din momentul transferului la FCSB. Becali a avut planuri mari cu fotbalistul adus de la Viitorul Constanța, gândindu-se că va da lovitura pe piața transferurilor în momentul în care îl va vinde în străinătate. În vizorul lui Gigi Becali a intrat și Florinel Coman.

Cotat în prezent la 2 milioane de euro pe piața transferurilor, Romario Benzar a fost adus la FCSB în vara anului 2017 de la Viitorul Constanța în schimbul sumei de 1,7 milioane de euro. A jucat în 32 de partide pentru FCSB și a reușit să marcheze un singur gol și să paseze decisiv de 4 ori. Finanțatorul echipei a sperat însă la mai mult în momentul în care a virat banii în contul Viitorului. Fundașul dreapta al FCSB-ului a fost criticat de patron la un post de televiziune.

“Benzar atât îi ajunge. Credeam că dau lovitura cu el, că o să îl vând pe sumă mare. El când a văzut salariu de 15.000, lui îi ajunge. La revedere, trece timpul, acasă, acasă, altul”, a declarat Gigi Becali.

Romario Benzar, făcut praf de Gigi Becali

Romario Benzar a mai fost criticat de Becali în trecut, acesta reproșându-i viața extrasportivă. S-a luat și MM de el. Păi, bine dom’ne, ești cel mai bun în pregătire, cel mai bun. Mi-a zis MM, ’Gigi, nu se poate așa ceva, e cel mai tare, n-a avut România un așa fundaș dreapta ca el. Și când a venit și a început sezonul…. nu a mai jucat la fel, nu a mai avut astfel de evoluții”, spunea Becali în luna August.

Romeo Benzar este unul dintre jucătorii care au ajuns la FCSB pe filiera naş-fin adică Gică Hagi – Gigi Becali, produs al Academiei de la Ovidiu, aşa cum mai sunt sub comanda lui Nicolae Dică şi Florin Tănase, Florinel Coman, Mihai Bălaşa şi Dragoş Nedelcu. Benzar s-a remarcat încă din momentul în care a ajuns la FCSB prin constanţa evoluţiilor, care l-au propulsat apoi şi la echipa naţională. Aceste nemulţumiri ale lui Gigi Becali par a se referi strict la ultima perioadă, pentru că Benzar nu a făcut până acum subiectul criticilor principalulului finanţator de la FCSB, fiind considerat un jucător serios, cu o viaţă extrasportivă decentă.

Înaintea returului cu Hajduk, Benzar a fost criticat și de Ilie Dumitrescu, la un post de televiziune: Nu știu ce se întâmplă cu Benzar. Pe faza defensivă își face treaba, dar pe faza ofensivă nu mai e Benzar pe care îl știam. Sunt probleme la Benzar. Și când nu ești sub presiune, la o lovitură liberă, când trebuie să dai o centrare, dai în primul adversar. Eu chiar țin la acest copil, dar nu știu ce se întâmplă cu el.”

Romario Benzar nu este singurul jucător făcut praf de Gigi Becali

În vizorul patronului FCSB a intrat și Florinel Coman. Becali este hotărât să investeacă în continuare în jucători, până când îi va gasi pe cei care să se ridice la nivelul așteptărilor și care să îi aducă o sumă frumoasă dintr-un viitor transfer. “O să iau mereu altul, altul, până găsesc altul ca Moruţan. Nu zic de Florinel Coman, că nu are mentalitate cum vreau eu”, a mai spus Becali.