Fotbal international

Romario Benzar, out de la Lecce. Italienii i-au stabilit și prețul + cele trei echipe din Serie B care vor să-l transfere

02.01.2020 | 09:24
Romario Benzar out de la Lecce Italienii iau stabilit si pretul  cele trei echipe din Serie B care vor sal transfere
ADVERTISEMENT

Aventura lui Romario Benzar (27 de ani) în tricoul formației de Serie A Lecce se apropie de final. Transferat în vara trecută de la FCSB pentru 2.000.000 de euro, fundașul dreapta nu a convins în Italia, iar în următoarea perioadă de mercato va fi vândut.


UPDATE, 2 ianuarie 2020, ora 09.20. Romario Benzar este aproape să plece de la Lecce, formație care l-a cumpărat de la FCSB în perioada de mercato din vară, dar site-ul seriebnews.com anunță că fundașul român este dorit de trei formații din Serie B: Pescara, Veneția și Cremonesse.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 31 decembrie, ora 16.45. Cei de la Lecce i-au stabilit și prețul lui Romario Benzar, pe care l-au scos la vânzare în această perioadă de mercato, la doar cinci luni după ce l-au achiziționat. Conform site-ului LecceSette, directorul sportiv Mauro Meluso a discutat deja cu câteva formații pentru cedarea definitivă a fundașul dreapta român adus de la FCSB în vară, iar acesta a cerut 1 milion de euro pentru Benzar, adică jumătate din prețul cu care fusese cumpărat. 1,8 milioane e cota lui Romario acum pe transfermarkt, în condițiile în care în momentul transferului în Serie acesta era evaluat la 2,5 milioane euro.


Romario Benzar, out de la Lecce. Fundașul dreapta a fost pus pe lista de transferuri

În urmă cu o săptămână, Lecce a anunțat achiziția unui nou fundaș dreapta, Giulio Donati. Trecut pe la Inter, Bayer Leverkusen și Mainz, italianul de 29 de ani a semnat din postura de jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

În acest condiții, locul lui Romario Benzar la echipă a fost luat. Acesta lucru a fost recunoscut oficial de directorul sportiv al celor de la Lecce, Mauro Meluso, a anunțat presa din Italia.

”Romario Benzar și Giannelli Imbula sunt pe lista de transferuri. Din păcate, aceștia au oferit foarte puțin din punct de vedere fotbalistic. Din luna ianuarie vom da mai multe detalii legate de prețurile lor”, a dezvăluit Meluso.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii italieni scriu că Romario Benzar nu face parte din lotul de jucători pe care Lecce se va baza duminică, în meciul cu Bologna.

În locul românului a fost convocat chiar noua achiziție, italianul Giulio Donati, cel care are șanse foarte mari să fie și titularizat în această rundă în banda dreaptă.

ADVERTISEMENT
  • 1.500.000 de euro este cota lui Giulio Donati conform Transfermarkt

Benzar, prezențe sporadice pentru Lecce

Romario Benzar a avut un sezon șters la Lecce până în prezent. Fostul fundaș al celor de la Viitorul și FCSB a bifat doar trei prezențe în 16 etape, fiind titular într-un singur meci.

  • 1.800.000 de euro este cota lui Benzar

Paradoxal, Benzar are mai multe prezențe în tricoul echipei naționale în acest sezon, 5, decât la echipa de club.

Situația lui Romario Benzar îi aduce probleme lui Rădoi

Cu Romario Benzar ca și plecat de la Lecce și cu Cristi Manea fără meciuri la FCSB, acolo de unde cel mai probabil va pleca în pauza competițională, Mirel Rădoi are probleme în perspectiva barajului cu Islanda.

Vasile Mogoș este singurul fundaș dreapta din zona echipei naționale care joacă la echipa sa de club în acest moment (Cremonese). El a fost folosit și în meciul cu preliminarii cu Suedia (0-2).

ADVERTISEMENT
Tags: