Fotbal international

Lukaku a egalat un record al lui Cristiano Ronaldo din 2006, de pe vremea când portughezul juca la United

07.03.2019 | 13:40
Lukaku a egalat un record al lui Cristiano Ronaldo din 2006 de pe vremea cand portughezul juca la United

Belgianul Romelo Lukaku a egalat un record al lui Cristiano Ronaldo, vechi din 2006, de pe vremea când portughezul îmbrăca tricoul lui Manchester United. Este vorba despre faptul că puternicul vârf belgian a reușit să marcheze trei meciuri la rând câte două goluri în fiecare partidă. A făcut-o mai întâi în succesul din deplasare cu Crystal Palace, scor 3-1, apoi în victoria de acasă cu Southampton, scor 3-2 și acum la Paris, unde a marcat primele două goluri.

Romelo Lukaku a egalat un record al lui Cristiano Ronaldo, vechi din 2006

Până la Lukaku nimeni de la Manchester United nu mai reușise să repete isprava lui Cristiano Ronaldo din 2006. Acesta a început cu golurile înscrise în poarta lui Aston Villa, pe 23 decembrie, apoi a urmat a doua dublă trei zile mai târziu, cu Wigan și pe 30 decembrie a treia, în partida cu Reading. Golurile lui Cristiano au fost marcate numai în competiția internă, în timp ce ultima dublă a belgianului a ajutat enorm pe United să urce în sferturile de finală ale Champions League.

În weekend, Manchester United va avea un meci foarte greu în Premier League, cu o contracandidată la locul 4, pe terenul acesteia, o echipă pe care diavolii au răpus-o deja în acest sezon în Cupa Angliei, dar cu mulți dintre jucătorii absenți pe teren la acea dată. Este vorba de un joc de tradiție în fotbalul englez: Arsenal – Manchester United. Dacă Romelo Lukaku va reuși a patra dublă consecutivă el va fi primul jucător de pe Old Trafford care stabilește o asemenea performanță.

Romelo Lukaku a marcat câte două goluri în trei meciuri la rând, la fel ca și Cristiano în decembrie 2006, tot pentru United
Romelo Lukaku a marcat câte două goluri în trei meciuri la rând, la fel ca și Cristiano în decembrie 2006, tot pentru United

Se înțelege excelent cu Marcus Rashford

Dar pentru Lukaku acest record nu are nici o importanță. “Tot ce contează este ca echipa să meargă bine și avem rezultate care să ne permită să fim siguri în campioant că vom termina în primele patru, iar în Champions League să înaintăm cât mai departe posibil, dacă ar fi finala ar fi cel mai bine. Dar în Champions sunt echipe foarte bune și nimeni nu poate știi ce va fi”.

Masivul vârf, care a avut o perioadă destul de lungă de indisponibilitate și apoi a stat ceva vreme pe bancă, e bucuros că acum problemele au dispărut și a revenit în prima echipă. Și e bucuros pentru că joacă alături de Marcus Rashford.“Cu Marcus Rashford totul este mai mult decât OK. Ne înțelegem foarte bine. Totdeauna vin aproape de locul unde este el și invers, pentru a ne ajuta. Și facem asta pentru ca să fie bine pentru toată echipa, nu pentru Lukaku sau Rashford personal”.