Fotbal international

Romelu Lukaku a ucis visul unei generații! A irosit patru ocazii cu poarta goală în remiza albă cu Croația

Selecționerul Martinez și fanii au așteptat de la Lukaku golul calificării, dar acesta a ratat, din poziții ideale, și cu poarta goală, patru ocazii uriașe, trimițând Belgia acasă.
01.12.2022 | 19:40
Romelu Lukaku a ucis visul unei generatii A irosit patru ocazii cu poarta goala in remiza alba cu Croatia
Romelu Lukaku a ratat incredibil, de patru pri, din poziții ideale, și a trimis Belgia acasă.
ADVERTISEMENT

Chelsea spera ca Lukaku să marcheze la Cupa Mondială pentru a putea obține mai mulți bani de pe urma atacantului. Iar Belgia miza ca el să o ajute să ducă naționala cât mai departe la reprezentația de adio a unei generații de excepție care, deși extrem de talentată, n-a obținut vreun trofeu major. Însă Romelu a sfârșit prin a-i dezamăgi pe toți.

Romelu Lukaku, eroul partidei cu Croația. N-a fost însă înger, ci ”demon”

Romelu Lukaku a fost împrumutat de Chelsea, la Inter, în acest sezon. A apărut însă doar în cinci partide. Trei în august, și alte două în octombrie.

ADVERTISEMENT

În rest, a fost accidentat. Astfel că se părea că va rata Cupa Mondială din Qatar. Selecționerul Roberto Martinez l-a convocat însă. Nu l-a folosit cu Canada, iar cu Maroc a intrat în minutul 81.

Astăzi, când echipa sa avea nevoie de victorie contra Croației, pentru a merge mai departe, a mizat în atac, în prima parte, pe Trossard, Mertens și Carrasco.

ADVERTISEMENT

Iar la pauză a decis să mizeze pe Lukaku. Sigur, după război mulți viteji s-arată, dar, poate au dreptate și fanii belgieni care se întreabă de ce Romelu și nu Batshuayi, cel care a marcat singurul gol al ”dracilor” în Qatar.

Contează mai puțin acum. Cert este însă că Lukaku, introdus pentru a aduce golul calificării, a devenit eroul partidei. Însă unul negativ, după ce a ratat de patru ori cu poarta goală!

ADVERTISEMENT
  • Min. 60: După o acțiune excelentă a lui De Bruyne, Lukaku trage în bară, deși poarta era goală!
  • Min. 62: Lukaku ratează din nou cu poarta goală! Servit de același De Bruyne, vârful lui Inter lovește mingea cu capul, care se duce peste bara transversală.
  • Min. 87: Lukaku deviază din câțiva metri șutul lui Meunier, dar mingea se duce pe lângă poartă.
  • Min. 90: Lukaku, o nouă ratare cu poarta goală! Mingea îl depășește pe Livakovic, atacantul belgian rămâne cu poarta goală în față, dar nu reușește să reia nici de această dată în plasă.

Și, cu 0-0, Croația și-a asigurat biletele pentru optimi. În timp ce ”bronzul” din 2018 pleacă acasă și va începe reconstrucția după ce Lukaku a pus punct visului acestei generații.

ADVERTISEMENT

Lucru semnalat, cu un umor amar, și pe rețelele sociale.