Fotbal international

Romelu Lukaku, debut de vis la Inter Milano: ”E un uriaș simpatic”

27.08.2019 | 17:20
Romelu Lukaku debut de vis la Inter Milano E un urias simpatic

Atacantul Romelu Lukaku a avut parte de un debut de vis la Inter Milano, reușind să marcheze un gol în partida cu US Lecce, din prima etapă a noului sezon din Serie A. Internaționalul belgian în vârstă de 26 de ani a ajuns în această vară pe San Siro de la Manchester United la cererea antrenorului Antonio Conte, italienii plătind 65 de milioane de euro pentru transferul său.

Romelu Lukaku, debut de vis la Inter Milano

Imediat după debutul de vis al lui Romelu Lukaku la Inter Milano, tehnicianul Antonio Conte a vorbit în termeni laudativi despre atacantul său. ”Lukaku a intrat în universul Inter în cel mai bun mod, cu o mare umiliţă. Romelu e un uriaș simpatic, un gigant cu zâmbet şi dispus să se pună la dispoziţia colegilor. Dar şi Lautaro Martinez a jucat bine, ambii sunt de elogiat”, a spus Conte la conferința de presă.

Însă, Antonio Conte nu a fost pe deplin mulțumit de evoluția elevilor săi, chiar dacă la final scorul a fost 4-0: ”Am pornit bine jocul, apoi ne-am relaxat şi ultimul sfert de oră înaintea pauzei nu mi-a plăcut deloc. Trebuie să presăm mereu compact. Sunt multe de îmbunătăţit, mai ales la capitolul mental, dar lucrăm doar de o lună şi jumătate. Eu dau 300 la sută pentru echipă, mă dedic total, sunt primul suporter. Nici la Chelsea nu am avut astfel de empatie cu publicul. E nevoie şi putem să creştem. Nu vreau să fim o scânteie, trebuie să devenim dinamită”.

Romelu Lukaku sărbătorind golul marcat în meciul Inter Milano – Lecce

Lukaku, peste Ronaldo și Icardi

Romelu Lukaku a intrat în istoria clubului Inter Milano cu golul înscris chiar la debut. Presa italiană scrie că mari atacanți care au trecut pe la gruparea nerazzurră nu au reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor încă de la primul meci și îi dă exemplu pe brazilianul Ronaldo și pe argentinienii Mauro Icardi și Diego Milito. Cel mai bun start în tricoul lui Inter l-a avut Christian Vieri care a înscris un hattrick la partida cu Hellas Verona din sezonul 1999-2000, urmat de Zlatan Ibrahimovic cu un gol și o pasă decisivă la întâlnirea cu Fiorentina din sezonul 2006-2007.

Internaționalul belgian are o poveste de viață cu adevărat impresionantă, el povestind într-un interviu tulburător greutățile prin care a trecut copil fiind și faptul că în apartamentul în care locuia cu familia sa erau mulți șobolani. Acuzat la sosirea la Milano că este gras, Romelu Lukaku le-a arătat urmăritorilor săi de pe Instagram o poză la bustul gol cu mușchii abdominali.