Fotbal intern

Romelu Lukaku l-a şocat pe un fost jucător al FCSB-ului. “E o bestie!”

26.06.2018 | 09:19
Romelu Lukaku la socat pe un fost jucator al FCSBului E o bestie

Romelu Lukaku, atacantul care face parte din lotul naţionalei Belgiei şi care a înscris patru goluri în două meciuri jucate la Campionatul Mondial din Rusia 2018, l-a şocat pe un fost jucător al FCSB-ului. Dorin Goian a avut ocazia să joace împotriva belgianului, iar fundaşul a remarcat câteva dintre calităţile atacantului de la Manchester United.

Dorin Goian, fostul fundaş care are 60 de selecţii pentru naţionala României, crede că Romelu Lukaku ar putea să fie unul dintre protagoniştii Campionatului Mondial din Rusia 2018. Mai mult, fostul internaţional român a avut numai cuvinte de laudă la adresa belgianului.

Dorin Goian, fost jucător al FCSB-ului, şocat de Romelu Lukaku

“Am jucat împotriva lui în acel meci amical de la Bucureşti, când am câştigat, 2-1, contra Belgiei. Un jucător de o forţă incredibilă, e o bestie. Dar prin prisma fizicului impunător are şi viteză foarte bună, forţă clar, nu are cum să lipsească. E un marcator şi are execuţii, ştie şi să dea la poartă, marchează multe goluri cu execuţii tehnice, gen scăriţă. E un atacant în mare formă, şi, cred eu, dacă va continua aşa, are şanse mari să fie unul dintre protagoniştii Campionatului Mondial”, a spus Dorin Goian, conform prosport.

Cine este Romelu Lukaku

Romelu Lukaku este cotat de site-urile de specialitate la 90.000.000 de euro. Atacantul în vârstă de 25 de ani s-a născut în Antwerp, Belgia, iar pe 10 iulie 2017 a ajuns la Manchester City şi a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2022. În sezonul 2017-2018, atacantul a înscirs 27 de goluri în 51 de meciuri şi a oferit 9 pase decisive. Pe parcursul carierei, Romelu Lukaku a mai evoluat pentru Everton FC, RSC Anderlecht, West Bromwich Albion şi Chelsea FC. Pentru echipa naţională a Belgiei a debutat pe 3 martie 2010, într-un meci amical pierdut în faţa Croaţiei, scor 0-1. Lukaku a adunat 71 de prezenţe şi a înscris 40 de goluri pentru prima reprezentativă a Belgiei.

Dorin Goian se duelează cu un adversar într-un meci disputat de echipa naţională a României cu selecţionata Belgiei.
Dorin Goian într-un meci disputat de echipa naţională a României împotriva Belgiei.

Pe parcursul carierei, Dorin Goian a jucat pentru Foresta Fălticeni, Foresta Suceava, Gloria Buzău, Ceahlăul Piatra Neamţ, FCM Bacău, FCSB, Palermo, Rangers, Spezia şi Asteras Tripolis. Fundaşul central a adunat 60 de selecţii la echipa naţională a României, pentru care a înscris cinci goluri. Mai mult, golul marcat de Dorin Goian în meciul cu Olanda, scor 1-0, le-a asigurat “tricolorilor” calificarea la Campionatul European care a fost găzduit de Elveţia şi Austria.