Sport

Romelu Lukaku s-a întors la Inter! Atacantul, întâmpinat cu urale de fani pe aeroport. Video

Romelu Lukaku (28 de ani) a făcut un sezon extrem de modest în Premier League, la Chelsea, astfel că va reveni în Italia, la Inter, acolo unde a evoluat excelent între 2019 și 2021.
21.06.2022 | 22:49
Romelu Lukaku sa intors la Inter Atacantul intampinat cu urale de fani pe aeroport Video
Romelu Lukaku se întoarce la Inter! Chelsea, gaură de 100 de milioane de euro. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
28-06-2022
19:56

Primire de gală la aeroport pentru Romelu Lukaku

Internaționalul belgian Romelu Lukaku s-a întors la Milano, pentru a semna cu Inter. Atacantul a fost întâmpinat la aeroport de un grup numeros de fani .

Fotbalistul a fost aplaudat, iar tifosi i-au scandat îndelung numele. Fanii nu au uitat cele două sezoane în care Lukaku a evoluat în tricoul lui Inter și a cucerit titlul în Serie A.

Romelu Lukaku se întoarce la Inter Milano sub formă de împrumut, după ce sezonul trecut n-a dat randamentul scontat la Chelsea. În vara lui 2021, „albaștrii” au plătit 113 milioane de euro pentru transferul atacantului Belgian, cedat acum pe „Giuseppe Meazza” în schimbul infimei sume de aproximativ 8 milioane de euro.

Romelu Lukaku, ce țeapă pentru Chelsea! Atacantul revine la Inter Milano

La această sumă se vor adăuga și niște bonusuri, în funcție de obiectivele pe care vicecampioana Italiei le va îndeplini cu Lukaku în echipă. În urma acestui transfer, vârful belgian va avea un salariu anul redus la 8-8,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Pe „Stamford Bridge”, Romelu Lukaku avea un salariu de 12 milioane de euro/an. Echipa antrenată de Thomas Tuchel speră să valorifice la maximum economiile pe care le face cu fotbalistul la Antwerpen și să realizeze două transferuri.

În această perioadă de mercato, țintele prioritare ale lui Chelsea sunt fundașul Sevillei, Jules Kounde (23 de ani), și atacantul lui Manchester City, Raheem Sterling (27 de ani). Deși a avut oferte și din partea altor cluburi, Lukaku n-a vrut să se întoarcă decât la Inter.

ADVERTISEMENT

Revenirea belgianului la Milano s-a produs după ce atât Todd Boehly, noul propietar al lui Chelsea, cât și Thomas Tuchel, care a purtat o discuție cu jucătorul, și-au dat acordul pentru transfer.

De-a lungul tratativelor dintre Chelsea și Inter, „albaștrii”  au încercat să includă în tranzacție fotbaliști precum Skriniar, Dumfries sau Bastoni, dar italienii nu au vrut să cedeze pe niciunul dintre aceștia.

ADVERTISEMENT

„Nerazzurrii” au mai făcut două transferuri înaintea lui Lukaku

Romelu Lukaku nu este singurul super atacant pe care Inter Milano în dorește în această vară. Pe „Giuseppe Meazza” este așteptat și Paulo Dybala, care a rămas liber de contract după despărțirea de Juventus. Până atunci, „Nerazzurrii” s-au întărit cu portarul Onana și cu mijlocașul Mkhitaryan.

„Încercăm să-i aducem pe Lukaku și Dybala, depinde de situația financiară. Și Bremer este un jucător pe care ni-l dorim, sigur. Pot să confirm că am reușit aducerile lui Andre Onana și Henrikh Mkhitaryan”, declara în urmă cu câteva zile, președintele Giuseppe Marotta.

ADVERTISEMENT

Cota lui Romelu Lukaku a ajuns, conform transfermarkt.com, la 70 de milioane de euro. Belgianul a valorat cel mai mult în iulie 2018, 100 de milioane de euro. Noul atacant al lui Inter mai are contract până în vara lui 2026.

  • 95 de meciuri a jucat Romelu Lukaku pentru Inter, perioadă în care a reușit 64 de goluri și 16 pase decisive
ADVERTISEMENT
Tags: