Sport

Romelu Lukaku, sfătuit să plece de la Chelsea în vară. Motivul pentru care belgianul trebuie să forțeze transferul

Romelu Lukaku ar putea fi nevoit să părăsească Chelsea înainte de Campionatul Mondial din 2022, după cum sugerează selecționerul Belgiei, Roberto Martinez.
03.04.2022 | 14:18
Romelu Lukaku sfatuit sa plece de la Chelsea in vara Motivul pentru care belgianul trebuie sa forteze transferul
Romelu Lukaku ar putea fi nevoit să părăsească Chelsea înainte de Campionatul Mondial din Qatar. Sursa foto: EPA/Vince Mignott
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar se va desfășura între 21 noiembrie și 18 decembrie, iar Belgia este cap de serie în grupa F, alături de Canada, Maroc și Croația.

Cum ar putea fi nevoit Romelu Lukaku să plece de la Chelsea până la CM 2022

Selecționerul Belgiei, Roberto Martinez, a sugerat că Romelu Lukaku ar putea fi nevoit să renunțe la cariera sa de pe Stamford Bridge în această vară pentru a-i crește șansele să fie ales în lotul naționalei la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Potrivit The Sun, Martinez a declarat că nu va evalua deocamdată forma niciunui jucător din echipa Belgiei: „Vorbim despre jucători, cum ar fi Romelu, care au peste 100 de selecții și fac parte din acest grup de jucători care cunosc echipa națională pe de rost.

Nu voi judeca sau evalua starea niciunui jucător până la finalul verii, deoarece nu este o situație normală. Mai sunt încă șapte luni până la Campionatul Mondial și probabil că veți vrea detalii despre cum se simte un jucător atunci când se va apropia mai mult perioada aceea decât acum”.

ADVERTISEMENT

Deși Martinez nu are nicio bănuială conform căreia Lukaku ar vrea să plece de la Chelsea, a dat de înțeles că este unul dintre jucătorii Belgiei care ar putea face acest pas la sfârșitul sezonului.

„Vor fi mulți jucători care vor schimba cluburile sau care se vor simți într-un mod diferit la vară. Romelu trebuie să fie evaluat în funcție de cum se simte în septembrie, la fel ca Eden Hazard și alții.

ADVERTISEMENT

Dar el este unul dintre jucătorii pentru care vara ar putea fi un moment important pentru cariera lor”, a explicat antrenorul belgian.

Ce relație are Roberto Martinez cu Romelu Lukau și cu jucătorii Belgiei

Fostul antrenor al lui Everton a declarat că se află în relații bune cu toții jucătorii de la națională: „Am o relație foarte apropiată cu toți jucătorii mei. Nu i-aș spune niciodată unui jucător ce să facă, dar întotdeauna împărtășim gândurile”.

ADVERTISEMENT

Martinez s-a arătat bucuros de faptul că Romelu Lukaku este implicat și a subliniat că este important ca el să se simtă valoros la clubul pe care-l reprezintă: „În acest moment, Romelu se află într-un loc bun. Este foarte implicat. A fost încântat să câștige Cupa Mondială a Cluburilor și următorul pas este să termine sezonul în forță cu Chelsea și să se asigure că se poate simți foarte important”.

Romelu Lukaku s-a luptat să-și asigure timpul de joc, după ce a fost forțat să ceară scuze public pentru interviul acordat lui Sport Sky în care și-a exprimat nemulțumirea sa de la Chelsea.

 

 

ADVERTISEMENT