Fotbal international

Romelu Lukaku şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională a Belgiei după Euro 2020

16.08.2018 | 20:51
Romelu Lukaku sia anuntat retragerea de la echipa nationala a Belgiei dupa Euro 2020
ADVERTISEMENT

Romelu Lukaku, atacantul naţionalei Belgiei şi a celor de la Manchester United, a anunţat că plănuieşte să se retragă de la echipa naţională după Campionatul European din 2020. Vârful cu origini africane va avea doar 27 de ani peste doi ani, iar decizia lui a fost anunţată anunţată într-un interviu acordat celor de la Busniess Insider.

Scott Davies, realizatorul interviului, a fost surprins de răspunsul atacantului din Premier League în momentul în care a întrebat unde se va afla în momentul Campionatului Mondial din 2022: “După Euro 2020, mă gândesc să mă retrag”, a spus Lukaku.

ADVERTISEMENT

Romelu Lukaku, golgheterul Belgiei la Campionatul Mondial 2018

Atacantul belgian a marcat de patru ori în şase partide disputate pentru echipa naţională la Campionatul Mondial 2018. Fotbalisttul celor de la Manchester United a făcut parte din una dintre cele mai ofensive echipe de la turneul final, însă elevii  lui Roberto Martinez aveau să se claseze în cele din urmă doar pe locul al treilea după ce a pierdut în semifinale contra Franţei, iar în finala mică a învins Anglia.

Romelu Lukaku şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională a Belgiei după Euro 2020
Romelu Lukaku şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională a Belgiei după Euro 2020

Romelu Lukaku, 25 de ani, este unul dintre cei mai prolifici atacanţi din Premier League, fiind pe locul cinci într-un clasament al celor mai tineri jucători care au marcat 100 de goluri în campionatul englez. Vârful lui United a reuşit la doar 24 de ani să atingă borna celor 100 de reuşite, fiind depăşit în acest clasament doar de Michael Owen, Robbie Fowler, Wayne Rooney şi Harry Kane.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul echipei de pe Old Trafford ar avea 29 de ani la Campionatul Mondial din 2022 şi ar fi putut visa şi la următoarea ediţie de peste patru ani.  Lukaku visează probabil la o carieră mult mai lungă la echipa de club, iar acesta ar putea fi motivul pentru care este decis să renunţe la echipa naţională.

Lukaku a început noul sezon la Manchester United pe banca de rezerve, fiind introdus în minutul 67 pe teren în locul lui Marcus Rashford în victoria obţinută cu 2-1 de trupa lui Jose Mourinho împotriva celor de la Leicester City. Fotbalistul belgian a marcat 27 de goluri în 51 de partide în ultimul sezon pentru trupa care evoluează pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT

Vedeta lui United a avut o copilărie extrem de dificilă şi a avut puterea să povestească câteva episoade într-un interviu:

“Îmi aduc aminte perfect momentul în care am ştiut că suntem faliţi. Am în cap imaginea mamei mele şi privirea ei când se uita în frigider. Aveam 6 ani şi am venit acasă de la şcoală pentru masa de prânz. Mama avea acelaşi lucru în meniu în fiecare zi: lapte şi pâine. Când eşti mic, nu te gândeşti la aşa ceva, dar bănuiesc că atât ne puteam permite.

ADVERTISEMENT

Într-o zi, am venit acasă, am intrat în bucătărie şi am văzut-o pe mama cu o sticlă de lapte, dar o amesteca cu ceva. Nu am înţeles ce se întâmplase. A venit şi mi-a servit prânzul ca şi cum nimic nu se întâmplase. Atunci mi-am dat seama ce se întâmpla. Amesteca laptele cu apă. Nu aveam bani destui să ne ajungă laptele până la finalul săptămânii. Eram faliţi. Nu numai săraci, ci faliţi.“, a spus Lukaku.

ADVERTISEMENT