Sport

Thomas Tuchel a decis să îl reprimească pe Romelu Lukaku în lotul lui Chelsea. Dar belgianul încă riscă o amendă record

Romelu Lukaku s-a antrenat cu prima echipă și este pe cale să revină în lot după ce a purtat discuții productive cu Thomas Tuchel în legătură cu interviul controversat care-i adusese excluderea.
04.01.2022 | 11:49
Thomas Tuchel a decis sa il reprimeasca pe Romelu Lukaku in lotul lui Chelsea Dar belgianul inca risca o amenda record
ADVERTISEMENT

Romelu Lukaku a mărturisit într-un interviu pentru Sky Sport Italia că nu este fericit la gruparea londoneză și că regretă transferul de la Inter Milano. Declarațiile sale au stârnit mânia lui Thomas Tuchel, care nu l-a reținut în lot pentru partida cu Liverpool.

Luni însă, belgianul s-a antrenat cu prima echipă. Iar după ședința de antrenament, așa cum precizase și antrenorul, cei doi au avut o discuție. Și, scrie presa engleză, aceasta a fost una fructuoasă. Lukaku revine în lot, dar nu va scăpa de amendă. Iar britanicii vorbesc de o penalizare record: 600.000 de euro!

ADVERTISEMENT

Lukaku a fost sfătuit de apropiații săi să-și ceară scuze

Jurnaliștii englezi spun că Lukaku a fost surprins de amploarea pe care au luat-o declarațiile făcute în interviu. Și, spune jucătorul, intenția sa a fost cu totul alta.

Discuția cu reporterul cu care mai colaborase atunci când juca în Serie A avea un alt scop. Jucătorul dorea să lege din nou legăturile cu fanii lui Inter. Cei care, evident, au fost extrem de nemulțumiți de ”trădarea” belgianului.

ADVERTISEMENT

Și, așa stând lucrurile, la sugestia apropiaților săi, a decis să-și ceară scuze. Și să discute cu antrenorul Thomas Tuchel. Care anunțase și el public că va avea o întâlnire cu jucătorul pentru a lămuri situația.

”Comportamentul pe care Romelu îl are la antrenamente, la Cobham, nu m-a făcut să cred vreo secundă că nu se simte bine aici. Vom discuta, dar nu public.

ADVERTISEMENT

Să fiu cinstit, nu e o declarație care să îmi fi plăcut, normal”,  afirmase germanul.

Nu sunt excluse, totuși, sancțiuni din partea clubului

Apoi, spun cei de la Sportsmail, pe baza unor surse din anturajul echipei, după ce atacantul și-a cerut scuze în fața managerului, apele par că s-au liniștit. Măcar între cei doi.

Astfel, Lukaku ar putea intra în lotul pentru meciul cu Tottenham, de miercuri, din semifinalele Carabao Cup. O confruntare extrem de importantă într-o perioadă în care campioana Europei nu merge prea bine. Iar adversar este Conte, care-și dorește o revanșă la primul meci contra lui Chelsea după demiterea sa, în vara lui 2018.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, nu este exclus ca gruparea londoneză să ia totuși măsuri împotriva jucătorului adus de la Inter pentru suma de 115 milioane de euro. De altfel, spun jurnaliștii, există chiar jucători care consideră că trebuie să existe o pedeapsă în acest caz. Și, pe de altă parte, clubul nu-și permite să creeze un precedent.

Că lucrurile sunt tratate cât se poate de serios o arată și un alt fapt. Jurnaliștii de la Sportsmail spun că afacerea a fost analizată la cel mai înalt nivel. Și că la discuțiile interne a participat inclusiv directorul Marina Granovskaia. Ceea ce înseamnă că și Abramovich vrea o soluție clară în această speță. Care, rămâne să aflăm.

 

ADVERTISEMENT