Life

Romică Țociu, recunoscător pentru totdeauna lui Viorel Lis: ”Îl iubesc”! Ce spune de Cornel Palade?

Romică Țociu a dezvăluit că îi va fi recunoscător toată viața lui Viorel Lis și că ar face orice să îl ajute pe fostul primar al Capitalei.
18.09.2022 | 15:55
Romica Tociu recunoscator pentru totdeauna lui Viorel Lis Il iubesc Ce spune de Cornel Palade
Romică Țociu a vorbit despre relația cu Viorel Lis și cea cu Cornel Palade / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Actorul și comediantul Romică Țociu a vorbit despre Viorel Lis și a recunoscut că îi va fi veșnic recunoscător fostului primar. Motivul, l-a explicat Țociu, este legat de bunătatea pe care i-a arătat-o fostul edil în momentul în care se mutase în București, Lis repartizându-i o casă în centrul Capitalei.

Romică Țociu, veșnic recunoscător lui Viorel Lis

Invitat în emisiunea lui Denise Rifai de la Kanal D, Romică Țociu a vorbit și despre recunoștința pe care i-o poartă fostului primar al Capitalei, devenit personaj monden, Viorel Lis. Și, a explicat actorul la 40 de întrebări cu Denise Rifai, îi datorează fostului edil faptul că a reușit să se stabilească în Capitală.

ADVERTISEMENT

D altfel, cum starea de sănătate a lui Viorel Lis este una cât se poate de dificilă, iar Oana, soția fostului primar al Capitalei, a recunoscut public că nu mai avea posibilitatea financiară de a se întreține, ajungând cu verighetele la amanet, Romică Țociu a explicat că l-ar ajuta oricând pe ex-edilul Bucureștiului.

E adevărat, a precizat Romică Țociu, Viorel Lis a fost cel care a avut grijă și de el, și de Cornel Palade, atunci când situația lor financiară era departe de a fi una bună, ei fiind actori abia sosiți în București. ”L-aș ajuta cu cea mai mare plăcere și bucurie, pentru că a fost singurul primar din București care a ajutat artiștii”, spune Țociu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Romică Țociu, despre Viorel Lis: ”A fost primul om care mi-a făcut prima bucurie când am ajuns în București”

Romică Țociu a dezvăluit că, atunci când se mutase în București locuia în chirie. Îl ajuta cântărețul Gheorghe Gheorghiu, cel care îl primise în locuința lui din cartierul Rahova. Dar, spre bucuria lui Romică Țociu, întâlnirea cu Viorel Lis a fost una car ei-a ”rezolvat” problema locativă.

”A fost singurul primar care în momentul când m-a văzut pentru prima dată la Teatrul Constantin Tănase, am fost chemat de dumnealui la o masă, pentru că era o recepție. Și i-am spus că trebuie să ajung repede că stau în gazdă, stăteam în Rahova. Am stat și la Gigi (Gheorghe Gheorghiu), îi mulțumesc, ăsta rămâne fratele meu toată viața, în momentele cele mai grele m-a ajutat.

ADVERTISEMENT

Și Lis m-a întrebat: păi nu ai casă? Nu. Mâine să vii la mine să vedem ce putem face. Și de atunci am casa în Popa Nan. Vreau să-i mulțumesc, să-i doresc sănătate, să-i spun că îl iubesc și dacă pot să ajut cu ceva, îl ajut cu mare bucurie. A fost primul om care mi-a făcut prima bucurie când am ajuns în București”, a mai declarat Romică Țociu la 40 de întrebări cu Denise Rifai.

Cu toate acestea, a precizat Romică Țociu, gestul lui Viorel Lis nu a fost urmat de vreo campanie care să îl fi ajutat în politică pe fostul primar al Capitalei. ” Nu l-am ajutat în mandat, nu a cerut niciodată ajutorul. Nu am apucat să facem spectacole pentru el, pentru că el a stat foarte puțin la Primărie”, a mai precizat Țociu care a dezvăluit că și colegul lui de scenă, Cornel Palade, a primit o casă de la Viorel Lis.

ADVERTISEMENT

Ce se petrece între Romică Țociu și Cornel Palade

Prieteni de mai bine de 30 de ani, Romică Țociu și Cornel Palade au fost văzuți din ce în ce mai rar împreună. Relația lor, subiect de speculații cu privire la o posibilă ceartă între ei, este, susține Țociu, una cât se poate de bună, în realitate.

”La mine și la Cornel este așa: până când moartea ne va despărți! (…) Nu ne-am certat niciodată de la bani pentru că am vorbit de la început. Tot ce se face, se împarte. Indiferent fiecare ce muncă face.

Ăla că aduce spectacolul, ăla că scrie texte, ăla că îl concepe. Niciodată nu ne-am certat de la nimic”, a mai precizat actorul, la emisiunea lui Denise Rifai de la Kanal D.

ADVERTISEMENT