News

Romprest a acceptat să ridice gunoiul din Sectorul 1, însă amenință Primăria cu executarea silită

17.12.2020 | 21:34
Romprest a acceptat sa ridice gunoiul din Sectorul 1 insa ameninta Primaria cu executarea silita
ADVERTISEMENT

Romprest a decis să strângă gunoaiele din Sectorul 1, însă o amenință pe Clotilde Armand cu executarea silită, pentru că Primăria de sector refuză să plătească firma de salubritate.

Compania de salubritate și-a dat acceptul să ridice mormanele de gunoaie de pe străzile Sectorului 1 al Bucureștiului, însă o singură dată, pentru a veni în folosul cetățenilor.

ADVERTISEMENT

Directorul general adjunct al Romprest, Bogdan Adimi, a precizat că Primăria Sectorului 1 nu respectă o hotărâre judecătorească legată de o datorie de 95 de milioane de lei.

Romprest a acceptat să ridice gunoiul după scandalul cu Clotilde Armand

Compania a obținut în instanță hotărârea prin care judecătorul a admis executarea silită a Primăriei Sectorului 1 pentru peste 78 de milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Romprest a decis să ridice gunoiul cu toate că nu a primit acești bani. „Acestă acţiune vine în ajutorul cetăţenilor, pentru a arăta buna-credinţă din partea noastră. Este vorba despre o singură trecere. Asta înseamnă tot Sectorul 1. 1.580 de tone de gunoi conform statisticilor Romprest.

În seara asta va fi o acţiune, pentru a nu deranja cetăţenii ziua. Rugăm cetăţenii să nu mai depună aceste deşeuri în mod necontrolat. Acestea sunt nişte deşeuri puse în mod abuziv pe domeniul public. De aceea nici nu ni se pot imputa nouă, din moment ce nu le-ai pus în pubelă”, a declarat directorul Bogdan Adimi conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Pe site-ul companiei Romprest a emis o notificare în acest sens: „În această perioadă a Sărbătorilor de iarnă, Compania Romprest înţelege să pună sănătatea publică şi interesul legitim al cetăţenilor deasupra acestui conflict în care am fost implicaţi fără culpă şi împotriva voinţei noastre. (…) Notificăm Autoritatea contractantă că (…) Romprest organizează o acţiune de colectare a tuturor depozitelor necontrolate existente în acest moment pe domeniul public, începând cu data de astăzi, 17.12.2020”.

Dosarul câștigat în instanță de Romprest a fost soluționat de Judecătoria Sectorului 1. „Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită, în oricare dintre formele prevăzute de lege, în conformitate cu dispozitiile titlului executoriu.

ADVERTISEMENT

Fără cale de atac. Pronunţata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, astazi, 17.11.2020”, se arată în minuta soluţiei din instanţă, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT