Fotbal international

Robin van Persie și-a anunțat retragerea din fotbal la finalul sezonului: „Am pierdut bucuria de a mai juca în Turcia”

25.10.2018 | 19:42
Robin van Persie sia anuntat retragerea din fotbal la finalul sezonului Am pierdut bucuria de a mai juca in Turcia
Ron van Persie și-a anunțat retragerea din fotbal la finalul sezonului

Olandezul Robin van Persie (35 ani) a anunțat că ia în calcul retragerea din activitatea de fotbalist la finalul sezonului 2018/19. Atacantul a oferit această informație în cotidianul olandez Algemeen Dagblad.

Van Persie a revenit la Feyenoord, clubul care l-a lansat în fotbalul mare, în ianuarie 2018. A contribuit deja la două trofee: Cupa Olandei și Supercupa Olandei.

Robin van Persie și-a anunțat retragerea

„Cred că la finalul acestui sezon va fi suficient timp pentru a vorbi despre retragerea mea. Atunci voi avea 36 de ani, dintre care 18 petrecuți în fotbalul profesionist. Călătoria a început la vârsta de 5 ani și se va încheia exact de unde a început.

În Turcia am pierdut plăcerea a de a juca fotbal, dar nu am vrut să-mi închei cariera cu acest sentiment. Revenirea la Feyenoord mi-a readus bucuria. Vreau să returnez tot ceea ce mi-a oferit acest club. Vreau să împărtășesc experiența mea cu tinerii coechipieri și să-i ajut să-și găsească cele mai bune drumuri în carierele lor.

Nu cred că revenirea mea la Feyenoord trebuie să fie judecată strict pe baza rezultatelor, chiar dacă obiectivul principal este acela de a ajuta clubul să atingă obiective mărețe” – s-a destăinuit Van Persie cotidianului olandez Algemeen Dagblad. 

Și-a reziliat contractul cu Fenerbahce

Interesant este Van Persie a decis să-și rezilieze contractul cu Fenerbahce în ianuarie ca să poată semna cu clubul său de suflet. Atacantul și-a petrecut trei ani în Turcia, acolo unde a avut cifre excelente, însă nu a cucerit niciun trofeu.

Van Persie a mai evoluat de-a lungul carierei la Arsenal și la Manchester United, iar pe la fiecare club pe la care a trecut a marcat pe bandă rulantă. Are 50 de goluri și pentru naționala mare a Olandei, bifând 102 prezențe.

Van Persie a făcut parte din echipa Olandei care pierdea finala Campionatului Mondial cu Spania la ediție din 2010.