Fotbal international

Ronald de Boer îl compară pe Ianis Hagi cu Leo Messi: ”Are multă creativitate când vine din partea dreaptă”

09.02.2020 | 11:59
Ronald de Boer il compara pe Ianis Hagi cu Leo Messi Are multa creativitate cand vine din partea dreapta
ADVERTISEMENT

Fostul mare internațional olandez Ronald de Boer, care a jucat pentru Glasgow Rangers în perioada 2000-2004, îl compară pe Ianis Hagi cu Leo Messi.

Ronald de Boer îl compară pe Ianis Hagi cu Leo Messi: ”Are calitatea de a lovi mingea bine cu ambele picioare”

Într-un interviu acordat pentru publicația The Herald, Ronald de Boer face o comparție incredibilă între Ianis Hagi și Leo Messi: ”Ianis Hagi va fi un bun pentru club în rolul lui Messi. E un transfer incredibil pentru Rangers”.

ADVERTISEMENT

”Are multă creativitate când vine din partea dreaptă a terenului, în rolul lui Messi. Acolo trebuie folosit. Are această calitate de a lovi mingea bine cu ambele picioare. Finalizarea cu Hibernian a fost extraordinară. Ianis Hagi poate juca și la Ajax”, a mai declarat olandezul.

”Piciorul meu stâng nici nu se apropie de acuratețea lui”

La rândul său, managerul lui Glasgor Rangers, Steven Gerrard, se arată încântat de calitatea internaționalului român: ”Are două tunuri în picioare, pentru că așa a crescut. Nu știu dacă i se datorează tatălui său ori unuia dintre antrenorii lui sau dacă Ianis însuși a căutat acest lucru”.

ADVERTISEMENT

”E excelent că, la vârsta lui, are ambele picioare atât de puternice și precise. Îmi amintesc că exersam cu stângul încă de când aveam patru sau cinci ani, iar piciorul meu stâng nici nu se apropie de acuratețea lui. Mă întreb când a început el? Și a insistat”, a spus Gerrard.

”Ne-a impresionat și pe teren, și în afara lui”

”Cel mai mare compliment este că oamenii care îl privesc în premieră nu sunt siguri care parte e mai tare. Se simte în largul lui și cu stângul, și cu dreptul. Hagi are o pasă foarte bună și poate face diferența în ultima treime. E un talent în atac. Îi place să cerceteze jocul”, a continuat el.

ADVERTISEMENT

”Vrea să se adapteze cât mai repede și să se obișnuiască aici cu echipele și cu fotbaliștii adverși. Îi place să descopere jocul. Ne-a impresionat și pe teren, și în afara lui”, l-au lăudat fostul internațional englez pe Ianis Hagi.

”De când a venit, a stat mult în camera analistului”

”E un puști inteligent și engleza lui e solidă. Prima mea discuție cu el a fost diferită față de cele pe care le am cu jucătorii normali. Insista să-mi pună întrebări, să afle cum jucăm și unde credem că s-ar potrivi. De când a venit, a stat mult în camera analistului”, a povestit Gerrard.

ADVERTISEMENT

După ce a marcat un gol la meciul său de debut ca titular la Glasgow Rangers, Ianis Hagi a jucat 73 de minute și în Cupa Scoției. Internaționalul român se află pe o listă selectă făcută de jurnaliștii englezi cu fotbaliști care calcă pe urme taților celebri.

ADVERTISEMENT
Tags: