Sporturi

Ronald Gavril l-a spulberat pe Aikens! Pugilistul lui Mayweather a câştigat fără emoţii

08.12.2018 | 14:23
Ronald Gavril, după victoria cu Aikens

Ronald Gavril, pugilistul român impresariat de Floyd Mayweather, a câştigat clar disputa împotriva americanului Antowyan Aikens. Băcăuanul l-a învins în runda a doua pe Aikens, prin knock-out tehnic. Gavril reuşeşte să rupă seria de două eşecuri la rând suferită în meciuri pentru titlul mondial WBC. Gala a avut loc în Las Vegas, la Sam’s Town Hotel.

Sportivul român a pierdut ultimele două meciuri la profesionişti, în septembrie 2017 şi în februarie 2018 în faţa lui David Benavidez, ambele pentru titlul mondial WBC. La finalul celui de-al doilea meci, Floyd Mayweather a criticat în termeni duri arbitrajul, care l-ar fi defavorizat pe sportivul român.

Ronald Gavril l-a spulberat pe Aikens! Pugilistul lui Mayweather a câştigat fără emoţii (1)
Ronald Gavril, în timpul meciului

Ronald Gavril l-a spulberat pe Aikens! Şi-a revenit după ce a pierdut de două ori titlul mondial

Cu succesul în faţa lui Aikens, Gavril ajunge la 19 victorii la profesionişti, suferind 3 înfrângeri: două cu Benavidez şi una în faţa lui Elvin Ayala. După ultima înfrângere în faţa lui Benavidez, Gavril şi-a concediat antrenorul, pe Eddie Mustafa Muhammad și l-a înlocuit cu un alt fost campion mondial, Lou del Valle. După meciul doi cu Benavidez, Gavril nu s-a sfiit să îşi critice antrenorul:

“Cei care ştiu box, o singură greşeală într-un meci te poate costa înfrângerea. Aşa s-a întâmplat la mine. De fapt, au fost două greşeli. Una – cred că am fost supraantrenat, iar alta – cred că colţul meu nu şi-a făcut treaba cum trebuia. În câteva luni voi reveni în sala, nu ştiu când voi mai fi întrun meci de titlu, dar sper la sfârşitul anului şi ştiu că o pot face şi se va întâmpla”, a spus Gavril, într-un interviu pentru Digi Sport.

Antowyan Aikens, un pugilist în vârstă de 29 de ani, avea până la această confruntare un palmares cu 13 victorii (1 KO), 5 înfrângeri (1 KO) şi un meci egal. Lui Aikens nu i-a mers prea bine în ultima vreme. El a pierdut cu Decarlo Perez şi Christopher Brooker, ambii pugilişti fiind învinşi în trecut de Ronald Gavril.

În martie, Gavril a făcut o declaraţie interesantă spunând că l-ar vedea pe Floyd Mayweather investind în fotbalul românesc. Celebrul pugilist american a vrut să investească la Newcastle, însă a renunţat la idee. Ronald Gavril a spus atunci: “Sigur că l-aş vedea pe Floyd la un club de fotbal chiar din România, cu această ocazie aş veni şi eu mai des în ţară cu Floyd”.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri