Fotbal international

Ronald Koeman, alegere surprinzătoare în duelul Lionel Messi vs. Cristiano Ronaldo: ”Sunt foarte diferiți”

07.12.2020 | 16:00
Ronald Koeman alegere surprinzatoare in duelul Lionel Messi vs Cristiano Ronaldo Sunt foarte diferiti
ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei FC Barcelona, Ronald Koeman, a anunțat că nu poate face o alegere în ceea ce privește valoarea atunci când a vorbit despre duelul istoric dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo.

Un nou episod al rivalității dintre cei doi mari fotbaliști se va petrece marți, 8 decembrie, în partida Barcelona – Juventus Torino, din ultima etapă a fcazei grupelor Champions League.

ADVERTISEMENT

La meciul tur, pe care catalanii l-au câștigat în Italia, scor 2-0, starul portughez nu a putut fi pe teren deoarece era izolat la domiciliu după ce fusese depistat pozitiv la coronavirus.

Alegerea lui Ronald Koeman în lupta dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

În conferința de presă premergătoare întâlnirii de pe Camp Nou, tehnicianul Barcelonei, Ronaldo Koeman, a fost întrebat de jurnaliști pe cine ar alege dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo pentru titlul de cel mai bun fotbalist, dar olandezul a ”driblat” cu măiestrie un răspuns clar.

ADVERTISEMENT

”În primul rând, este fantastic că acești doi jucători au rămas atât de mult timp la acest nivel, în topul lumii. Sunt cei mai buni jucători din ultimii 10-15 ani și au evoluat în tot acest timp. Sunt diferiți, dar ambii au statistici incredibile, fie pentru trofee individuale, fie pentru victorii de echipă”, a declarat Koeman.

”Îi admir pe amândoi, pentru că ne-au oferit atâtea nopți grozave cu goluri și evoluții de excepție. Sper că ne putem bucura încă o dată de rivalitatea lor mâine seară”, a mai spus antrenorul olandez, conform L’Equipe.

ADVERTISEMENT

”Pentru noi, faptul că Ronaldo joacă sau nu joacă nu este o sursă suplimentară de motivație. Este un meci important, între două echipe foarte bune care vor lupta pentru primul loc în grupă. Deci, este important ca cei mai buni jucători să fie pe teren”, a continuat Koeman.

”Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai buni: marchează mereu, luptă mereu și, datorită muncii sale zilnice, se află în elita mondială. Va trebui să ne apărăm bine și, mai presus de toate, să încercăm să ținem mingea cât mai mult posibil. Pentru că atunci când ai mingea, acest pericol nu există”, a avertizat antrenorul Barcelonei.

ADVERTISEMENT

”Messi este încă foarte important în atacul nostru. O mulțime de acțiuni încep de la piciorul lui Leo. El este un om ideal atunci când lucrurile devin grele, pentru că este cel mai bun din lume. Nu cred că a făcut multe greșeli individuale în ultima vreme”, a încheiat Koeman.

Leo Messi și CRistiano Ronaldo nu au mai fost adversari pe teren din 6 mai 2018, în timpul unui El Clasico din La Liga încheiat la egalitate, scor 2-2. Ultima lor confruntare pe scena europeană datează din 2011, în timpul unei semifinale de Champions League, catalanii trecând atunci de Real Madrid (2-0, 1-1).

ADVERTISEMENT