Sport

Ronald Koeman caută în El Clasico prima victorie în fața lui Carlo Ancelotti. Italianul, avantaj net în fața olandezului

Tehnicienii Ronald Koeman și Carlo Ancelotti sunt pentru prima dată față în față într-un El Clasico, dar olandezul nu l-a învins niciodată pe italian în carieră.
24.10.2021 | 09:32
Ronald Koeman cauta in El Clasico prima victorie in fata lui Carlo Ancelotti Italianul avantaj net in fata olandezului
ADVERTISEMENT

Deși sunt antrenori titrați, au jucat și au pregătit formații importante din Europa, cei doi nu au avut șansa să se întâlnească de prea multe ori în carieră.

Duelurile directe se pot număra pe degetele de la o mână, 5, iar olandezul (58 de ani) nu are nicio victorie în fața ”vulpoiului” italian (62 de ani).

ADVERTISEMENT

Ronald Koeman și Carlo Ancelotti, primul duel într-un El Clasico

Carlo Ancelotti și Ronald Koeman fac parte din lumea fotbalului de patru decenii, dar vor fi pentru prima dată față în față în El Clasico. Italianul a debutat la Parma în 1976, în timp ce olandezul a făcut-o pentru Groningen în 1980. S-au înfruntat doar o dată ca jucători, dar s-au întâlnit din nou de patru ori ca antrenori.

Primul duel a avut loc la 21 februarie 1990 într-un meci amical între Olanda și Italia, care s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. A fost singura întâlnire dintre cei doi din postura de jucători deși Ancelotti a fost la echipe mari precum AS Roma și AC Milan, iar Koeman a jucat la Barca timp de șase sezoane.

ADVERTISEMENT

Italianul s-a apucat de antrenorat în 1995, olandezul cinci ani mai târziu și de atunci ei au fost adversari în patru ocazii. De remarcat este faptul că toate duelurile lor de pe banca tehnică au fost în același an, 2003, când Ancelotti o pregătea pe Milan, iar Koeman pe Ajax.

Olandezul are doar o remiză ca antrenor în fața italianului

În primăvara lui 2003, Milan și Ajax s-au întâlnit în sferturile de finală ale Champions League, iar italienii lui Carlo Ancelotti au avut câștig de cauză. A fost 0-0 la Amsterdam și 3-2 la Milano cu un gol norocos al italienilor marcat în minutele de prelungire de Jon Dahl Tomasson.

ADVERTISEMENT

Milanul a câștigat în cele din urmă Champions League în acel sezon, după o finală încheiată la loviturile de departajare cu rivala Juventus Torino pe Old Trafford, iar Ancelotti și-a trecut în palmares primul trofeu important.

La doar câteva luni distanță, Milan și Ajax au fost din nou față în față, de această dată în faza grupelor Champions League, sezonul 2003-2004. Ancelotti a avut din nou câștig de cauză în fața lui Koeman, pe care l-a bătut tur-retur cu același scor: 1-0.

ADVERTISEMENT

Primul Clasico fără Messi după 17 ani

Este clar că înainte de El Clasico, care se va disputa duminică, 14 octombrie, de la ora 17:15, în etapa a 10-a din La Liga, Carlo Ancelotti are un avantaj moral în fața lui Ronald Koeman, dar olandezul are ambiția de a obține primul său succes în fața italianului.

Duelul de pe Camp Nou este primul fără starul argentinian Lionel Messi după mai bine de 17 ani, care în vară a plecat de la Barcelona din cauza problemelor financiare ale catalanilor și a semnat cu PSG.

Pentru marea întâlnire a fotbalului spaniol, catalanii pregătesc o coregrafie impresionantă prin care speră să-i capaciteze pe jucători și astfel să treacă mai ușor peste perioada de degringoladă.

ADVERTISEMENT