Sport

Ronald Koeman este pe făraș la FC Barcelona! Cine l-ar putea înlocui

Eșecul cu Bayern München în prima etapă din Grupa E a Ligii Campionilor, 0-3, și remiza smulsă în minutul 89 cu Granada, 1-1, au umplut Barça de apă, iar antrenorului olandez Ronald Koeman i se caută înlocuitor.
21.09.2021 | 17:06
Ronald Koeman este pe faras la FC Barcelona Cine lar putea inlocui
ADVERTISEMENT

13 îi poartă ghinion antrenorului olandez Ronald Koeman. Acesta este numărul de luni petrecute la cârma Barcelonei și este tot mai clar că nu se va schimba.

Eșecul din Liga Campionilor, 0-3 pe teren propriu cu echipa germană Bayern München, în prima etapă a Grupei E, a fost greu digerat și de suporteri și de oficialii grupării catalane, chiar dacă s-ar putea găsi alibi că a fost primul meci internațional cu miză fără Messi, plecat la PSG.

ADVERTISEMENT

Pentru că, orice s-ar spune, victoria cu 3-0 în fața lui Juventus, cu ocazia trofeului Joan Gamper, practic, meciul la care se prezintă lotul de jucători pentru noul sezon, nu poate fi trecută la catastif, chiar dacă echipa italiană s-a prezentat cu mulți titulari de bază.

Ședință de urgență pentru înlocuirea lui Ronald Koeman la FC Barcelona

Iar egalul din week-end, 1-1 pe teren propriu cu Granada, după ce oaspeții au deschis scorul în minutul 2, iar gazdele au egalat aproape de finalul confruntării, a fost găleata care a umplut Barça de apă. Motiv pentru care oficialii grupării blaugrana s-au reunit într-o ședință de urgență și au pus la cale îndepărtarea tehnicianului.

ADVERTISEMENT

Contextul, însă, nu este de partea diriguitorilor, deoarece echipa joacă joi, la Cadiz, în etapa a 6-a a campionatului. Mai mult, președintele Joan Laporta vrea un antrenor care să se apuce imediat de reconstrucția echipei, nu pe cineva care să stea câteva luni, după care să-l înlocuiască.

Două variante la îndemână: Roberto Martinez sau Xavi

Variantele de înlocuitor ar fi două, informează espn.com. Jordi Cruyff, care a revenit la club în această vară pe post de consilier, l-a propus ca tehnician pe selecționerul naționalei Belgiei, Roberto Martinez, aflat în funcție de cinci ani. Altă variantă luată în calcul este fostul mijlocaș Xavi, în prezent aflat pe banca tehnică a echipei Al Sadd din Qatar.

ADVERTISEMENT

Îndepărtarea lui Koeman nu ar fi o problemă din punct de vedere financiar, deoarece Eduard Romeu, vicepreședintele economic, a dat de înțeles că poate fi plătită rezilierea contractului olandezului, chiar dacă datoria brută a clubului este de 1,35 miliarde de euro.

Laporta ar fi vrut să-l aducă în vară pe fostul antrenor al lui Bayern, Hansi Flick, dar acesta a fost instalat selecționer al naționalei Germaniei. Ca urmare, președintele Barcelonei nu a avut ce face decât să-i dea credit, în continuare, lui Koeman, referindu-se la „o perioadă de reflecție”.

ADVERTISEMENT

Fanii echipei sunt împărțiți. Unii au venit la meciul împotriva lui Bayern cu un banner pe care scria „Koeman out”, dar care a fost confiscat de forțele de ordine. Alții și-au arătat susținerea față de olandez la partida cu Granada, iar de această dată banner-ul a fost vizibil în tribune.

ADVERTISEMENT