Sport

Ronald Koeman îl critică pe Xavi pentru finalul slab de sezon al Barcelonei: “Alta era situația acolo când eram eu antrenor”

Fostul mare jucător și antrenor al Barcelonei, Ronald Koeman, a trimis mai multe „săgeți” către Xavi, care nu are deloc un sezon reușit pe banca tehnică a catalanilor.
29.04.2022 | 13:30
Ronald Koeman il critica pe Xavi pentru finalul slab de sezon al Barcelonei Alta era situatia acolo cand eram eu antrenor
Ronald Koeman a fost antrenorul Barcelonei timp de 14 luni în perioada 2020-2021. Sursă foto: Getty Images
ADVERTISEMENT

Viitorul antrenor al naționalei Olandei, care a renunțat la postul de selecționer al „Portocalei Mecanice” pentru a antrena Barcelona, a vorbit despre situația catalanilor și de mandatul lui Xavi.

Ronald Koeman spune că e esențial ca Xavi să aibă susținerea președintelui clubului: „Eu nu am avut sprijinul deplin”

Ronald Koeman a antrenat-o pe Barcelona timp de 14 luni și singura performanță notabilă este câștigarea Cupei Regelui Spaniei, fiind înlocuit din cauza rezultatelor slabe.

ADVERTISEMENT

Legenda catalanilor consideră că situația sportivă este una mai bună acum, însă au adus trei jucători importanți pe faza ofensivă: „Cu siguranță s-au îmbunătățit lucruri acolo. Au semnat cu trei atacanți sau trei jucători care joacă în față. Nu este bine să comparăm”.

Cu toate acestea, Real Madrid poate fi deja încoronată campiona Spaniei, fiind la o diferență uriașă de marea rivală: „Când am plecat, FC Barcelona era la opt puncte distanță și acum s-au dublat. Alta era situația acolo când eram eu antrenor. Nu este totuși bine să comparăm”, mai explică antrenorul olandez.

ADVERTISEMENT

Ronald Koeman îl compătimește pe antrenorul Barcelonei: „Treaba lui Xavi este la fel de complicată ca a mea”

Ronald Koeman consideră că Barcelona se află în continuare într-un moment greu: eliminată din grupele Champions League și sferturile de finală ale Europa League de Eintracht Frankfurt și 15 puncte distanță de liderul din La Liga, Real Madrid.

„Treaba lui Xavi este la fel de complicată ca a mea. Nu este nevoie să mințim, dacă pierzi meciuri pe teren propriu se întâmplă pentru un motiv. Aceasta este realitatea la FC Barcelona acum.

ADVERTISEMENT

În orice caz, trebuie să se știe că eu nu am avut sprijinul deplin al președintelui. Sper că a învățat din asta și că îl susține pe Xavi. Situația clubului mă doare, e trist pentru că sunt de-al lor”, a declarat Ronaldo Koeman potrivit Mirror.

Gică Popescu a explicat pentru FANATIK de ce Ronald Koeman a părăsit naționala Olandei: „Când vine Barcelona e greu să spui nu!”

Într-un interviu în exclusivitate pentru site-ul nostru, Gică Popescu a explicat de ce fostul său coechipier de la Barcelona a renunțat la postul de selecționer al Olandei înainte de EURO 2020:

ADVERTISEMENT

„Când vine Barcelona e greu să spui nu! Indiferent la ce echipă te-ai afla! Bineînțeles că a luat decizia de a pleca de la națională din acest motiv, altfel ar fi continuat. Sunt sigur că orice altă echipă în afara Barcelonei l-ar fi ofertat, ar fi rămas la naționala Olandei”.

ADVERTISEMENT