Fotbal international

Ronald Koeman îl vrea pe Salah la Barcelona: ,,Știu că ar vrea să vină!” Ce recorduri poate stabili egipteanul dacă rămâne la Liverpool

13.09.2020 | 14:44
Ronald Koeman il vrea pe Salah la Barcelona Stiu ca ar vrea sa vina Ce recorduri poate stabili egipteanul daca ramane la Liverpool
ADVERTISEMENT

Ronald Koeman este dispus să facă o ofertă pentru starul lui Liverpool, egipiteanul Mohammed Salah, pe care îl dorește cu orice preț pe Camp Nou, după cum afirmă Sjaak Swart, legenda fotbalului olandez, câștigător de trei a Cupei Campionilor Europeni cu Ajax în anii 70′ și apropiat al lui Ronald Koeman.

Starul lui Liverpool a început în forță noul sezon, după ce a înscris un hattrick în meciul de pe Anfield câștigat cu 4-3 în fața lui Leeds United, stabilind un nou record pentru „cormorani” după ce a marcat pentru al patrulea an consecutiv în meciul de debut.

ADVERTISEMENT

Niciun alt jucător al lui Liverpool nu a reușit vreodată asta, singurii fotbaliști din Premier League care se pot lăuda cu această performanță fiind Teddy  Sheringham la Nottingham Forrest și apoi la Tottenham, între 1992/93 și 1995/96.

Sjaak Swart: ,,Mohamed Salah, dorit de FC Barcelona”

Sjaak Swart, legenda fotbalului olandez, ajuns la 82 de ani , are informații conform cărora fotbalistul poate ajunge pe Camp Nou, conform Mundo Deportivo: ,,Știu că Ronald Koeman îl dorește și mai știu că Salah ar vrea să vină”, a declarat sigur pe el Sjaak Swart, care a ținut să păstreze anonimă sursa acestei informații.

ADVERTISEMENT

Mohamed Salah a explodat sub comanda lui Jurgen Klopp și a ajuns în atenția celor mai mari cluburi din lume, după 97 de goluri în 154 de meciuri în tricoul „cormoranilor”, fiind adus în 2017 de Liverpool de la AS Roma pentru 42 de milioane de euro.

Se pare că Barcelona mai dorește doi jucători de la Liverpool, pe Sadio Mane și Georginio Wijnaldum. Ultimul are șanse reale să ajungă pe Camp Nou, dar potrivit presei engleze, Jurgen Klopp încearcă să îi prelungească contractul olandezului.

ADVERTISEMENT
  • 30 iunie 2023 este data la care expiră contractul lui Mohamed Salah cu Liverpool
  • 120 de milioane de euro este cota de piață a egipteanului, potrivit transfermarkt.com

Ce recorduri poate doborî egipteanul în acest sezon la Liverpool

Fostul jucător al Romei a înscris 52 de goluri în 63 de meciuri pe Anfield, iar în partida din prima etapă cu Leeds a devenit primul jucător care a marcat un hattrick pentru Liverpool în primul meci al sezonului, de la John Aldridge împotriva lui Charlton în 1988-89.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, Mohamed Salah se află la doar trei goluri de borna istorică de 100 de goluri înscrise pentru Liverpool în toate competițiile și ar putea fi doar al optulea jucător din istoria cormoranilor, care poate trece de această bornă importantă, având nevoie doar de încă zece goluri pentru a-l depăși pe fosta mare glorie John Barnes (106 goluri).

Egipteanul are șanse mari să ajungă în acest sezon la 100 de goluri și în Premier League, până acum marcând 76 de goluri pentru Liverpool și două pentru Chelsea Londra.

Dacă Salah va mai înscrie încă 22 de goluri în acest sezon, va fi cel de-al treizecilea jucător din istoria Premier League care reușește 100 de goluri în campionat și doar al patrulea fotbalist din istoria lui Liverpool care se poate lăuda cu un asemenea record.

ADVERTISEMENT