Sport

Ronald Koeman, mesaj tranșant pentru suporterii care îi cer demisia: „Sunt lucruri exagerate, nu mi-e frică”

Tehnicianul Barcelonei le-a oferit o replică dură suporterilor care i-au cerut demisia după înfrângerea cu Bayern din grupele Ligii Campionilor. Potrivit spuselor sale, aceste reacții sunt „exagerate”.
19.09.2021 | 18:26
Ronald Koeman mesaj transant pentru suporterii care ii cer demisia Sunt lucruri exagerate nu mie frica
ADVERTISEMENT

Chiar dacă suporterii Barcelonei și-au ieșit din minți după eșecul suferit chiar pe propriul teren, scor 0-3, în fața celor de la Bayern Munchen – la capătul unui meci în care echipa nu a înregistrat nici măcar un șut pe spațiul porții – și i-au cerut demisia, Ronald Koeman nu pare deloc îngrijorat.

Ba chiar cataloghează drept „exagerate” aceste reacții, în condițiile în care până mai ieri se discuta despre o ofertă de prelungire cu încă un an a contractului scadent în iunie 2022, la finalul actualei stagiuni.

ADVERTISEMENT

În schimb, presa catalană susține că Pep Guardiola, nimeni altul decât antrenorul de numele căruia se leagă nu doar majoritatea trofeelor cucerite în istoria recentă, ci și cel mai frumos joc, i-a propus președintelui Juan Laporta să-l înlocuiască pe olandez.

Suporterii îi cer demisia, dar Ronald Koeman nu se teme pentru postul său

Sunt lucruri exagerate. Există schimbări la echipă, accidentări și mulți jucători tineri. Înainte de meciul cu Bayern am fost întrebat dacă îmi voi prelungi contractul cu un an sau nu, iar acum sunt întrebat dacă îmi e frică pentru viitorul meu.

ADVERTISEMENT

Nu știu dacă se pune problema de asta, pentru că nu mi s-a spus nimic pe subiectul ăsta, trebuie să mă gândesc la ce e important, la meci. Nu mi-e frică de viitorul meu.

În final, clubul și președintele vor decide. Toată lumea are dreptul la o opinie. Sigur că există oameni pentru sau împotriva lui Ronald Koeman. Prefer să nu vorbesc.

ADVERTISEMENT

Există oameni care vor să continui și alții care cred că ar trebui să fiu înlocuit. Lucrul acesta nu se va schimba niciodată”, a declarat Ronald Koeman la conferința de presă premergătoare partidei cu Granada.

Pep Guardiola l-a recomandat pe actualul antrenor al lui Ajax Amsterdam

Deși bilanțul de până acum al olandezului nu e tocmai dezastruos (37 de victorii, nouă rezultate de egalitate, 12 înfrângeri, 132 de goluri marcate și 67 încasate), catalanii se gândesc tot mai serios să numească un alt antrenor.

ADVERTISEMENT

Potrivit cotidianului El Nacional, în pole-position se află un alt olandez, Erik ten Hag, propus președintelui Juan Laporta chiar de Pep Guardiola, care a colaborat cu el pe când o pregătea pe Bayern Munchen.

În vârstă de 51 de ani, actualul antrenor al celor de la Ajax Amsterdam – cu care a cucerit titlul în sezonul trecut – este văzut drept omul potrivit pentru a-i reda Barcelonei gloria de altădată, prin prisma stilului ofensiv, „moștenit” de la legendarul Johann Cruyff și a dorinței de a promova cât mai mulți tineri în echipele pe care le pregătește.

Rămâne de văzut, însă, ce șanse de reușită are această mutare, în condițiile în care contractul cu „lăncierii” expiră abia în vara anului 2023. De-a lungul carierei, ten Hag le-a mai antrenat pe Go Ahead Eagles (2012-2013), Bayern II (2013-2015) și Utrecht (2015-2017).

ADVERTISEMENT