Sport

Ronald Koeman nu va mai antrena Barcelona în sezonul viitor. Ce legendă a clubului este gata să revină pe Camp Nou

17.05.2021 | 15:49
Ronald Koeman nu va mai antrena Barcelona in sezonul viitor Ce legenda a clubului este gata sa revina pe Camp Nou
ADVERTISEMENT

Eșecul Barcelonei din ultima etapă din La Liga, 1-2 acasă cu Celta Vigo, i-a fost fatal lui Ronald Koeman.

Presa din Spania anunță că olandezul nu mai are zile pe Camp Nou și că banca tehnică va fi preluată de o legendă a clubului. Trofeul Cupei Spaniei cucerit anul acesta nu e de ajuns pentru a-i salva postul lui Ronald Koeman la Barcelona. Eliminată de PSG încă din optimile Ligii Campionilor și ieșită din cursa pentru titlu, gruparea catalană pregătește schimbări majore în această vară.

ADVERTISEMENT

Dacă la nivelul lotului cea mai mare problemă o reprezintă espectativa lui Lionel Messi, în ceea ce privește banca tehnică lucrurile par destul de clare.

Zilele lui Ronald Koeman erau numărate din momentul realegerii lui Laporta

Postul de radio catalan  Rac 1 a anunţat, luni, că tehnicianul olandez nu va mai continua să antreneze echipa începând cu sezonul viitor și că în locul său oficialii clubului negociază cu o legendă a formației baluagrana.

ADVERTISEMENT

Realegerea lui Joan Laporta în funcția de președinte al Barcelonei a scurtat mandatul lui Ronald Koeman.

Presa catalană susține că Laporta nu l-a dorit nicio clipă pe Koeman pe banca Barcei, deși olandezul este unul dintre foștii jucători reprezentativi ai catalanilor.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, președintele Barcelonei nu avea cum să nu profite de rezultatele nesatisfăcătoare din ultimul sezon și să încerce să-i ofere funcția de antrenor principal unui fost jucător care a scris istorie în tricoul blaugrana.

Sursa amintită notează că ruptura dintre Barcelona și Ronald Koeman a fost decisă încă de săptămâna trecută, înaintea ultimului eșec al catalanilor pe Camp Nou, 1-2 cu Celta Vigo.

ADVERTISEMENT

Xavi, prima opțiune a lui Laporta

Unul dintre potențialii succesori ai olandezului ar putea fi chiar Xavi, fotbalist crescut de clubul catalan, pentru care a evoluat în 767 de partide și a înscris 85 de goluri.

Xavier Hernández Creus, pe scurt Xavi, a evoluat aproape un sfert de secol pentru Barcelona. De la meciurile din campionatele de juniori şi până în finalele Ligii Campionilor

În 2015, la 35 de ani, a decis ca finalul carierei să și-l dedice fotbalului din Zona Golfului. În tricoul Barcei câștigase absolut tot ce putea să câștige. A semnat cu Al Sadd și a continuat să scrie noi și noi pagini pentru istoria fotbalului.

A cucerit titlul, Cupa, Supercupa și Cupa Emirului, ca jucător. Au urmat alte șase trofee în calitate de antrenor, carieră pe care a început-o în 2019: Cupa Qatar Super Cup 2019, Qatari Stars Cup 2019/20, Emir Qatar Cup 2020, Qatar Cup 2020 și 2021.

Și-a completat colecția de trofee cucerind anul acesta și titlul de campion al Qatarului ca antrenor. Și nu oricum, ci încheind competiția fără să cunoască înfrângerea.

ADVERTISEMENT
Tags: