Ronald Koeman, scandal după Getafe – Barcelona 1-0: “M-a înjurat tot timpul!”

Sorin Dumitrescu   
în FC Barcelona
18/10/2020, 11:09
Ronald Koeman, scandal după Getafe – Barcelona 1-0: “M-a înjurat tot timpul!”
Ronald Koeman, după primul eşec pe banca Barcelonei, sare la gâtul adversarului. "M-a înjurat tot timpul!". Foto: El Mundo Deportivo.es

Barcelona a suferit primul eşec stagional, coincidenţă stranie chiar în ziua în care şi marea rivală Real Madrid detona altă mare surpriză pierzând acasă cu nou promovata Cadiz. Catalanii nu au putut profita de neaşteptatul pas greşit al inamicilor, capotând la rândul lor în capitala Spaniei, pe terenul lui Getafe.

Trupa blaugrana a avut o prestaţie opacă, deranjată vizibil de pressingul pe alocuri sufocant al adversarului. Getafe este o echipă foarte greu de bătut acasă, pe Coliseum şi Barca a avut mereu jocuri grele când a venit la Madrid.

Este prima înfrângere pentru batavul Ronald Koeman de când a preluat în vară echipa de la Quique Setien şi meciul a demonstrat în continuare problemele Barcelonei, care nu reuşeşte să îşi creeze un joc închegat, cu mecanisme bine puse la punct.

Ronald Koeman nu a vorbit despre meci, ci despre conflictul cu Nyom

De altfel, după meci, Ronald Koeman a lăsat pe toată lumea perplexă pentru că în loc să comenteze problemele din jocul echipei sale el a vorbit despre conflictul avut cu un jucător de la Getafe, Allan Nyom.

Koeman îl acuză pe fotbalistul de la Getafe că l-ar fi înjurat în repetate rânduri pe parcursul partidei şi că a continuat să facă acest lucru şi după ce i-a spus lui Bordelas, omologul său de la madrileni, de ceea ce face jucătorul său.

Koeman, confuz în privinţa VAR-ului

I-am spus lui Bordelas că Nyom m-a înjurat, mi-a spus câteva lucruri tare urâte, în două-trei rânduri. I-am transmis lui Bordelas să vorbească cu jucătorul lui.

Azi nici nu știu dacă am avut VAR. Arbitrul a rupt ritmul jocului foarte mult, a fost foarte greu așa pentru noi să avem ocazii la poarta adversă”.

Griezmann folosit ca vârf de atac

Deşi francezul Antoine Griezmann i-a sugerat după meciul echipei naţionale de la Zagreb din Liga Naţiunilor că doar selecţionerul Didier Deschamps ştie să îl pună să joace în spatele vârfurilor, acolo unde dă randament, Koeman l-a folosit cu Getafe pe post de număr 9. Şi a fost un fiasco.

Griezmann? Am spus-o de multe ori, avem jucători cu multă calitate în atac, care pot evolua pe mai multe poziții. Astăzi l-am folosit pe Griezmann număr 9, e important să poți face astfel de schimbări”.

Închide ×