Sport

Ronald Koeman se răzbună pe Barcelona. Vrea compensație 100% pentru demitere

Demis de Joan Laporta în avion, Ronald Koeman nu este dispus să facă vreo concesie Barcelonei. Chiar dacă gruparea catalană este în profundă criză financiară, el solicită compensații complete, conform contractului. Mai precis, 12 milioane de euro.
02.11.2021 | 12:56
Ronald Koeman se razbuna pe Barcelona Vrea compensatie 100 pentru demitere
ADVERTISEMENT

Imediat după meciul pierdut cu Rayo Vallecano, 0-1, Joan Laporta a decis să-l demită pe Ronald Koeman. Mutarea nu a fost o surpriză, ”divorțul” fiind iminent din pricina lipsei de rezultate. Motiv pentru care, de altfel, tehnicianul olandez nu a făcut mare tam-tam.

Pe de altă parte însă, el a fost extrem de nemulțumit pentru modul în care s-a încheiat colaborarea. Se aștepta la o discuție formală, în cadrul clubului. Însă președintele catalanilor, Joan Laporta, a decis altfel.

ADVERTISEMENT

A convocat o ședință de urgență în avionul care aducea echipa în Barcelona. Și l-a anunțat pe Koeman despre decizie chiar în timpul zborului. O manieră care nu a fost pe placul lui Koeman. Iar acesta a decis să nu accepte o reducere a sumei care era prevăzută în contract în cazul încheierii premature a acordului.

Răzbunarea lui Ronald Koeman pentru că a fost de demis de la Barcelona

Astfel, deși Laporta sugera că l-a convins pe Koeman să renunțe la 7-8 milioane de euro, olandezul este decis să-și primească toți banii. Lluis Canut, jurnalist la canalul de televiziune catalan TV3, a făcut publică informația într-o intervenție la Radio Catalunya. ”Vrea să primească până la ultimul cent din ceea ce i se cuvine”, a spus Canut.

ADVERTISEMENT

“Este vorba despre 12 milioane. Dar trebuie să fiu foarte clar vizavi de sumă. Nu are legătură cu banii pe care Barcelona trebuia să-i plătească federației olandeze pentru a-l lăsa să vină. În acel caz a fost vorba despre 5 milioane de euro. Sumă achitată imediat. La momentul sosirii lui Koeman”, a mai precizat Canut.

Negocierile n-au avut rezultat

Presa iberică scrie că CEO-ul Ferran Reverter a fost cel care i-a cerut lui Koeman reducerea pretențiilor. Și a încercat un discurs în care a făcut apel la dragostea olandezului pentru acest club.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul a fost însă tranșant. ”Este un contract semnat de ambele părți. Este adevărat, nu de actuala conducere, dar aceasta l-a recunoscut și și l-a asumat. Așa că trebuie plătit!”, a spus Koeman, potrivit celor de la SPORT.

Există, așadar, un singur semn de întrebare. Dacă este vorba despre banii datorați exclusiv lui Ronald Koeman sau este suma pentru întregul staff. Jurnaliștii spanioli nu au avut repere în această speță.

ADVERTISEMENT

Ronald Koeman acceptase reducerea salalariului

Decizia lui Koeman a stârnit reacții în rândul fanilor. Care erau nemulțumiți de lipsa rezultatelor. Și au pus-o pe seama calităților antrenorului. Însă au dreptate doar pe jumătate.

Este adevărat, tehnicianul olandez a părut incapabil să reacționeze. Să schimbe ceva în jocul echipei. Pe de altă parte, din pricina crizei financiare induse de managementul catastrofal al vechii conduceri, lotul a fost subțiat profund.

Și nu doar prin plecarea lui Messi. Pentru că echipa a renunțat la mai mulți jucători. În plus, în această toamnă Barcelona s-a confruntat și cu probleme induse de accidentări. Motiv pentru care Koeman nu a putut alinia nici măcar un 11 ideal compus din jucătorii rămași în lot.

Iar atunci când vine vorba despre înțelegere față de problemele financiare ale Barcelonei, a reacționat. A fost între cei care a renunțat la 40% din salariu în timpul pandemiei. Acum nu mai are clemență. Chiar dacă gruparea catalană a raportat pierderi de 481 milioane de euro pentru exercițiul financiar trecut.

 

ADVERTISEMENT